Gezondheidsvoordelen van matcha
Waarom is matcha eigenlijk zo gezond? We zullen de belangrijkste voordelen van het drinken van een lekkere thee of latte voor je op een rijtje zetten:
- Het kalmeert en je krijgt er een ontspannen gevoel van
- Je blijft gedurende de dag alert en je kunt je beter concentreren (tot wel 5 uur lang)
- Een lekkere warme matcha-thee helpt je calorieën te verbranden
- Het versterkt je immuunsysteem
- Het zit vol antioxidanten (zelfs meer dan groene thee)
- Dit groene poeder is een natuurlijke ontgifter (ideaal voor tijdens die detox dus)
- Het bevat veel vezels (wat weer goed is voor de stoelgang ;))
- Matcha bevat vitamine A, B-complex, C, E en K én selenium, chroom, zink en magnesium (een vitamine bommetje dus)
Kortom, het helpt je concentreren, het geeft je een boost en bestrijdt vermoeidheid, het helpt je ontgiften en versterkt je concentratievermogen!
Koken met matcha
Behalve thee maken kan je ook heerlijk koken met matcha. Je kunt er echt vanalles mee maken, van donuts tot aan ijsjes, maar ook heerlijke cakes. Twee van onze favoriete recepten zijn bijvoorbeeld de vegan milkshakes van With Food & Love. En de amandel cookies van The Cake Merchant. Maar het allerlekkerste is natuurlijk de matcha latte, our all time favorite.
Recept matcha latte
Hoe maak je nou een perfecte matcha latte? Op de redactie hebben we lang geoefend (en er zijn er ook een heleboel mislukt), maar we zijn er uit! Het perfecte recept voor een matcha latte (volgens ons) is:
Ingrediënten
- 1 theelepel matcha poeder
- 100 ml water
- 150 ml amandelmelk/ rijstmelk/ havermelk
- eventueel zoetstof zoals ahornsiroop of kokosbloesem suiker.
Bereiding
Om je poeder op te kloppen heb je een bamboe opklopper nodig (zoals op de foto hiernaast), dit zorgt ervoor dat je je matcha latte lekker luchtig kunt kloppen.
Breng het water aan de kook, giet een klein laagje in een grote mok en klop de poeder er doorheen. Klop hem op totdat het een beetje gaat schuimen en voeg de rest van het water eraan toe. Belangrijk is om te blijven roeren! Hierna verwarm je de melk en klop je deze op met een melkschuimer (wij gebruiken die van het koffie apparaat, dan hoef je de melk niet eerst te verwarmen). Giet de melk over je matcha mix, en er ontstaat een heerlijke matcha latte!! Genieten maar.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 september 2017
Recept: good for the brains food
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
2 juli 2014
Aan het infuus
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
3 december 2015
Ontgif je groenten
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
8 augustus 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –