Een makkelijke, gezonde en vegan soep; wat wil je nog meer! Lekker voor de lunch of een voorgerecht. Taste it!

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde (in stukjes gesneden) tomaten
  • 1 punt paprika
  • 2 uien
  • 1/2 Biologisch bouillon blokje
  • Zout
  • Peper
  • 1/2 liter water
  • Verse oregano
  • Verse basilicum

Bereidingswijze

Bak in een grote pan de uien in boter zodat ze zacht en glazig worden. Voeg hier ook wat blaadjes oregano bij. Doe hier vervolgens de in blokjes gesneden punt paprika bij en bak dit even zachtjes aan, ongeveer 5 min. Voeg dan de tomaten uit blik toe en laat dit dan ook weer 5 min zacht pruttelen. Dan giet je de 1/2 liter bij de tomaten en kruimel je hier een half bouillonblokje doorheen. Even goed roeren en dit ongeveer 20 min op een laag pitje laten staan. Blijf wel af en toe door de soep roeren. Haal de pan van het vuur en pak je de staafmixer. Mix het geheel mooi glad. Proef de soep en voeg naar smaak nog peper en zout toe. Garneer met verse basilicum. Eetsmakelijk!

Variatie

Tip: Ben je niet gewend om vegan te eten? Aan deze soep kun je natuurlijk eenvoudig wat gehaktballetjes (bio) toevoegen.

Tip: En heb je nog andere restjes groenten in huis? Die kun je allemaal verwerken in je soep. Hoe meer groenten, hoe voedzamer 🙂

Tip: Is deze lunch voor jou te licht? Je kunt er natuurlijk altijd een glutenvrij- of speltboterhammetje bij nemen. Lees hier wat inspiratie voor gezond beleg!