Ja hoor, weer een puistje! Je bent al lang volwassen, hoezo heb je dan nog puistjes? Dat hoort toch bij de jeugd? Het kan trouwens ook andersom: je hebt in je jeugd amper een puistje gezien, maar nu komen ze opeens uit het niets opzetten. Volwassen acné, heel vervelend. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Je bent gestopt met de pil, je bent anders gaan eten, of je bent meer gestrest dan vroeger. Volwassen acné is ontzettend vervelend en kan je behoorlijk onzeker maken. Maar, er is iets aan te doen! Echte schoonheid komt van binnen, zo ook in dit geval.


Hormonale acné
Hormonale acné, want dat is volwassen acné, is te behandelen van binnenuit. Door gezond en gebalanceerd te eten, krijg je je hormonen (voor een groot deel) weer in balans en hierdoor kan je huid zienderogen weer opknappen. De volgende voeding kan je helpen.

 • Gelatine proteïne
  Gelatine is een smaakloze substantie, verkregen uit collageen. Het helpt ontstekingen tegen te gaan en verlaagt stress in het lichaam. Het is een pure proteïne, en dit is een belangrijke bouwsteen voor onze hormonen. Je kunt gelatine in de blender gooien, en dus door je groene smoothie. Ook kun je het toevoegen aan een warme drank, zoals thee. De gelatine lost op waardoor je hier niet veel van merkt maar wel de voordelen mag ervaren.
 • Eieren
  Eieren zijn een super food voor je hormonen: ze bevatten vitaminen en mineralen voor een goede hormonale gezondheid. Eieren zijn goedkoop, makkelijk te bereiden en je kunt ze op heel veel verschillende manieren eten.
 • Spinazie
  Groene groente zijn goed voor je spijsvertering en helpen jouw lever toxische stoffen sneller te verwijderen. Spinazie zorgt voor een stabiele hormoonhuishouding en bevordert de aanmaak van collageen, wat weer helpt voor een mooie en stevige huid. Eet spinazie in combinatie met een goede soort vet, zoals noten of vis (zalm). Zo kan je lichaam alle vitaminen beter opnemen. Of stop wat spinazie in de blender met wat amandel boter, een klein beetje kokosolie en zeezout.
 • Boter van koeien die alleen gras eten (grass-fed butter)
  Hoge kwaliteit vetten ondersteunen een gezond cholesterol. Dit is belangrijk voor je hormoonbalans en geeft als extraatje een mooie huid. Het bevat meer vitamines en mineralen dan gewone boter. Doe bijvoorbeeld wat boter door je koffie. Werkt prima!
 • Kimchi
  Kort gezegd zijn kimchi gepekelde groenten. Net zoals bijvoorbeeld zuurkool is het gefermenteerd, daarom wordt Kimchi ook wel ‘Koreaanse zuurkool’ genoemd. De fermentatie geeft de kimchi een heel bijzondere fris-zure smaak. Kimchi is naast lekker ook super gezond. Het bevat weinig calorieën, is rijk aan vezels en zit bomvol vitamine C, A, B1, B2, calcium, ijzer en zogenaamde ‘goede melkzuurbacteriën’. En dat zorgt weer voor een gezonde huid!

Weet wat je eet
Kortom: wat we eten heeft enorme invloed op hoe onze huid eruit ziet. Gezonde voeding is echt essentieel om een huid met volwassen acné te helen.

Tekst: Hanneke de Haas voor VivOnline, Bron: Mindbodygreen

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten