Ingrediënten voor de eerste laag

1 mango (300 gr vruchtvlees)

3 eidooiers

1 tl limoensap

1/2 tl vanillepoeder

snufje zeezout

Bereiding

Blend de ingrediënten tot een romige gladde massa. Verhit een klontje roomboter of ghee in een steelpan en giet het mengsel erbij in. Laat het op zacht vuur al roerend warm worden. Zorg ervoor dat het niet gaat koken. Laat het afkoelen.

Ingredienten voor de tweede laag

1 bevroren rijpe banaan

1/2 banaan

2 el cashewpasta

1/2 el chiazaad geweekt in 30 ml water

Bereiding

Blend de banaan met de cashewpasta, roer na afloop de chiazaden erdoorheen.

Gebruik een lang glas om je vlaflip op te bouwen, begin met een mangolaag, schep er dan een banaanlaag op, dan weer een mangolaag en dan weer een banaanlaag. Maak af met wat limoenrasp bovenop.

unnamed-2

Voor meer heerlijke recepten van Jesse van der Velde hou De Snelle Superfoodchef en VivOnline in de gaten!

Recept: Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon

Fotografie Lieke Heijn & Pim Janswaard / Cameron

studio – Styling Lieke Heijn – Foodstyling Yvonne
Jimmink