Door ’s ochtends al groente toe te voegen aan je ontbijt, begin je de dag goed en help je jezelf om meer groente te eten. Als je de groente op een creatieve en smaakvolle manier weet te verwerken heb je vaak niet eens door dat je groente eet. Zo ook met dit recept.

Aantal personen: 2 personen

Bereidingstijd: 10 minuten (en een nacht in de vriezer)

Ingrediënten

– 6 bevroren bananen

– 200 gram gekookte bieten

– scheutje kokosmelk

– honing

– toppings naar keuze

Bereiding

  1. Snijd de avond er voor 6 bananen in stukken en doe ze in de vriezer.
  2. Haal ’s ochtends de bananen uit de vriezer en laat ze 5 minuten op temperatuur komen.
  3. Doe de bananen samen met de kokosmelk en de honing in de keukenmachine en blend totdat er een romig ijs is ontstaan.
  4. Mocht je niet van bieten houden dan is dit het moment om een portie zonder bietjes uit de keukenmachine te scheppen en te genieten van plain bananenijs 😉
  5. Voeg vervolgens de bietjes toe (100 gram als je de enige bent en je al de helft van je ijs hebt afgestaan) en laat de keukenmachine nogmaals draaien totdat de bietjes helemaal vermalen zijn.
  6. Schep het ijs in een schaaltje en maak het af met toppings naar keuze. Eet smakelijk!

Recept: Myrthe van Til via Fitmamaas