IJSJES! Ik kan er geen genoeg van krijgen in de zomer. Wat is er lekkerder dan op een warme zomerdag een heerlijke verfrissend en gezond ijsje te eten?

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om zelf gezonde ijsjes te maken met fruit. Deze frozen summer snacks zijn gemaakt met yoghurt en frambozen. Maar je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren. Hoe leuk is het om deze frozen rocks te serveren bij een zomerse bbq of een feestje!?

Ik maakte de frozen blueberry rocks met kokosyoghurt. De kokossmaak geeft mij namelijk het absolute zomergevoel!

Ingrediënten:

– Yoghurt (kokosyoghurt, geitenyoghurt, lactosevrije yoghurt of griekse yoghurt, maar net wat je lekker vindt).
– Frambozen (of blauwe bessen, bramen, kersen, aardbeien, stukjes mango of banaan).

Andere ideeën: Frambozen, bramen, kersen, aardbeien, stukjes mango of banaan:
– Ongebrande en ongezouten noten (amandelen, walnoten, pistachenoten, hazelnoten, cashewnoten, in stukjes gehakt).
– Superfoods, zoals kokossnippers, gojibessen, moerbeien, cacao-nibs
– Chocoladestukjes (kies wel voor de meest pure variant).

Tip; liever wat zoeter? Roer wat honing door de yoghurt.

  1. Stap voor Stap
    Pak een ijsblokjesvorm. Het liefst een flexibele, dan krijg je de frozen rocks er makkelijker uit
  2. Verdeel met een lepel de yoghurt over de vormpjes. Doe ze nog niet helemaal vol, ongeveer tot de helft
  3. Duw in ieder vormpje een aantal blauwe bessen. Verdeel daarna nog wat yoghurt en als topping wat blauwe bessen over de vormpjes
  4. Druk met een lepel alles nog even zachtjes aan. Eventueel kun je er kleine houten prikkers of lolliestokjes insteken
  5. Zet je ijsblokjesvorm voor minimaal 5 uur in de vriezer

Eetsmakelijk en geniet van deze gezonde frozen rocks!

 

Tekst: Suzanne van Laar