IJSJES! Ik kan er geen genoeg van krijgen in de zomer. Wat is er lekkerder dan op een warme zomerdag een heerlijke verfrissend en gezond ijsje te eten?
Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om zelf gezonde ijsjes te maken met fruit. Deze frozen summer snacks zijn gemaakt met yoghurt en frambozen. Maar je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren. Hoe leuk is het om deze frozen rocks te serveren bij een zomerse bbq of een feestje!?
Ik maakte de frozen blueberry rocks met kokosyoghurt. De kokossmaak geeft mij namelijk het absolute zomergevoel!
Ingrediënten:
– Yoghurt (kokosyoghurt, geitenyoghurt, lactosevrije yoghurt of griekse yoghurt, maar net wat je lekker vindt).
– Frambozen (of blauwe bessen, bramen, kersen, aardbeien, stukjes mango of banaan).
Andere ideeën: Frambozen, bramen, kersen, aardbeien, stukjes mango of banaan:
– Ongebrande en ongezouten noten (amandelen, walnoten, pistachenoten, hazelnoten, cashewnoten, in stukjes gehakt).
– Superfoods, zoals kokossnippers, gojibessen, moerbeien, cacao-nibs
– Chocoladestukjes (kies wel voor de meest pure variant).
Tip; liever wat zoeter? Roer wat honing door de yoghurt.
- Stap voor Stap
Pak een ijsblokjesvorm. Het liefst een flexibele, dan krijg je de frozen rocks er makkelijker uit - Verdeel met een lepel de yoghurt over de vormpjes. Doe ze nog niet helemaal vol, ongeveer tot de helft
- Duw in ieder vormpje een aantal blauwe bessen. Verdeel daarna nog wat yoghurt en als topping wat blauwe bessen over de vormpjes
- Druk met een lepel alles nog even zachtjes aan. Eventueel kun je er kleine houten prikkers of lolliestokjes insteken
- Zet je ijsblokjesvorm voor minimaal 5 uur in de vriezer
Eetsmakelijk en geniet van deze gezonde frozen rocks!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
15 februari 2017
FRIET
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
28 oktober 2014
Eetdagboek review
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
24 augustus 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –