Beyoncé lijkt een droomlijf te hebben met de perfecte maten. Rondingen op de juiste plekken, slanke taille. Wat houdt haar zo stralend, fit en gezond?

Dit dieet volgt Beyoncé om in vorm te blijven

Vraag jij je vriendinnen wel eens met welke bekende vrouw zij van lijf zouden willen ruilen? Dikke kans dat je toch wel een keer Beyoncé voorbij hebt horen komen in de antwoorden. De zangeres lijkt een droomlijf te hebben met de perfecte maten. Rondingen op de juiste plekken, slanke taille. Maar ze ziet er boven alles stralend, fit en gezond uit. Hoe doet ze dat toch?

22 Days Nutritian-plan

Beyoncé maakte vorig jaar bekend een dieetmethode te volgen van de Amerikaanse fitnesscoach en voedingsgoeroe Marco Borges. De zangeres startte in al haar enthousiasme zelfs een samenwerking met de man. Er kwam een bezorgdienst voor veganistische maaltijden.
Het 22-days Nutritian-plan (het boek is gewoon in Nederland te krijgen) bestaat uit verschillende biologische, gluten- en lactosevrije maaltijden voor 22 dagen.

Jay-Z, Jennifer Lopez, Shakira, Gwen Stefani, Pharrel Williams en dus ook Beyonce zouden fan zijn van het veganistische dieet. Een kritische noot mag je hierbij wel plaatsen, want Beyoncé draagt zonder twijfel graag bont en leren schoenen. Dus een veganist is de diva niet.

Plantbased eten

Je kunt wél zeggen dat ze plantaardig eet. Hierbij eet je alleen producten die niet-dierlijk zijn en die afkomstig zijn van planten. Je dieet bestaat dan voornamelijk uit groenten, peulvruchten, noten, fruit en kruiden. Dit doe je vaak uit gezondheidsoverwegingen of om kilo’s kwijt te raken.

Veganistisch eten

Veganisten zien hun dieet vaker als onderdeel van een levensstijl. Uit respect voor dieren eten en drinken zij niets dat van dieren komt. Van vlees, ei, zuivel, en leer, tot aan medicijnen en cosmetica. Maar, het gaat verder dan dat. Ook de meeste wijnen (en sommige bieren) zijn ongeschikt voor veganisten. Ze worden namelijk helder gemaakt met behulp van eiwitten (uit eierdoppen).

Veganistische levensstijl? Lees je in!

Terug naar hét Beyoncé dieet, dat veganistisch is!
Overweeg je een veganistische levensstijl? Denk er dan aan om een vitamine B12 (zoek naar de woorden cobalamine of cyanocobalamine op de verpakking) supplement in te nemen. Deze vitamine komt alleen in dierlijke producten voor.
En let op je eitwitinname. Want, plantaardig eiwit bevat minder essentiële aminozuren dan dierlijk eiwit. Variatie in de eiwitbron is ook belangrijk, zodat je alle aminozuren binnen krijgt.

Tekst: Milan Pit voor VIVONLINE

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten