Water drinken is goed voor je gezondheid, je huid, je lijn en het verhoogt zelfs je reactiesnelheid! Kortom: genoeg redenen om wat vaker naar de kraan of koelkast te lopen. Maar wat als je niet van water houdt? Water is immers vrijwel smaakloos en kan op een gegeven moment gaan vervelen. VivOnline heeft de tips om van jouw ook een waterlover te maken!

Tip 1: Hang er een theezakje in
Onze favorieten? Yogi Tea: verschillende soorten thee, bijzonder smaken, verrassende ingrediënten zoals peper, chili, sinaasappelschil, kruidnagel en kardemom. Aan elk Yogi Tea zakje hangt een labeltje met een spreuk. Dilmah is ook een mooi thee merk. Ga voor de Fruity Minty Delicious als je van fris en fruitig houdt. Je voorbereiden op een gezonde nachtrust doe je met één van de sleepytime-teas van Celestial. Drink je deze thee elke avond voordat je naar bed gaat, dan creëer je een soort ‘naar-bed-gaan-ritueel’. Dit kan helpen als je moeilijk in slaap komt.

Tip 2: Probeer een citroen of limoen
Je spijsvertering help je met opstarten door ’s morgens een glas water met vers citroen- of limoensap te drinken. Later op de dag werkt zo’n lichtzuur sapje ook heerlijk verfrissend. Wist je dat het ook lekker is in heet water eventueel in combinatie met thee of verse muntbladeren? Maak het iets zoeter door een paar druppeltjes ahornsiroop of honing toe te voegen.

Tip 3: Biologische siroop
Zin in iets zoets? Dan is dit de tip voor jou! Neem bijvoorbeeld duindoorn-, cranberry-, of vlierbloesemsiroop al dan niet in combinatie met wat blaadjes verse munt of salie.

Tip 4: Gember
Hele volksstammen zweren bij gember en dichten er weerstand verhogende eigenschappen aan toe. Gember vindt je in de supermarkt bij de groenten en kun je verwerken in je maaltijd, maar je kunt het ook toevoegen aan gekookt water. Hoe? Snijd een stukje gemberwortel af, schil dit stukje en doe ‘m in een glas of beker heet water. Prik met een vork in het stukje gember om de sappen ‘vrij te laten’. Hoe meer gember, hoe pittiger! Heb je nog een beetje citroen- of limoensap over? Voeg het toe voor nóg meer smaak.