IJSJES! Ik kan er geen genoeg van krijgen in de zomer. Wat is er lekkerder dan op een warme zomerdag een heerlijke verfrissend en gezond ijsje te eten?
Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om zelf gezonde ijsjes te maken met fruit. Deze frozen summer snacks zijn gemaakt met yoghurt en frambozen. Maar je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren. Hoe leuk is het om deze frozen rocks te serveren bij een zomerse bbq of een feestje!?
Ik maakte de frozen blueberry rocks met kokosyoghurt. De kokossmaak geeft mij namelijk het absolute zomergevoel!
Ingrediënten:
– Yoghurt (kokosyoghurt, geitenyoghurt, lactosevrije yoghurt of griekse yoghurt, maar net wat je lekker vindt).
– Frambozen (of blauwe bessen, bramen, kersen, aardbeien, stukjes mango of banaan).
Andere ideeën: Frambozen, bramen, kersen, aardbeien, stukjes mango of banaan:
– Ongebrande en ongezouten noten (amandelen, walnoten, pistachenoten, hazelnoten, cashewnoten, in stukjes gehakt).
– Superfoods, zoals kokossnippers, gojibessen, moerbeien, cacao-nibs
– Chocoladestukjes (kies wel voor de meest pure variant).
Tip; liever wat zoeter? Roer wat honing door de yoghurt.
- Stap voor Stap
Pak een ijsblokjesvorm. Het liefst een flexibele, dan krijg je de frozen rocks er makkelijker uit - Verdeel met een lepel de yoghurt over de vormpjes. Doe ze nog niet helemaal vol, ongeveer tot de helft
- Duw in ieder vormpje een aantal blauwe bessen. Verdeel daarna nog wat yoghurt en als topping wat blauwe bessen over de vormpjes
- Druk met een lepel alles nog even zachtjes aan. Eventueel kun je er kleine houten prikkers of lolliestokjes insteken
- Zet je ijsblokjesvorm voor minimaal 5 uur in de vriezer
Eetsmakelijk en geniet van deze gezonde frozen rocks!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
3 september 2015
Boerenkoolchips
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
22 september 2015
Beste eitjes
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
19 mei 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –