Na een fijne workout is het soms verleidelijk om op de bank te ploffen en helemaal niks meer te doen. Terwijl je eigenlijk toch echt wat beter voor jezelf moet zorgen nadat je net hard hebt getraind. Op deze manier haal je namelijk het meest profijt uit je workout. Dit zijn de 7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen:

1. Onvoldoende slapen

Het is behoorlijk zonde om na een training niet voldoende nachtrust te nemen. Tijdens je slaap kunnen je spieren namelijk herstellen, je lichaam komt zowel mentaal als fysiek tot rust. Dus zorg dat je minstens 7 tot 8 uur slaapt.

2. Snacken op proteïne snacks

Tegenwoordig zijn er veel snacks en proteïne shakes verkrijgbaar. Dit zijn vaak fijne oplossingen als je in tijdnood zit. Het geeft je echter geen vrijbrief om hier flink van te snacken. Sommige bars zijn heerlijk, maar dat betekent niet dat je er 3 van moet eten.

3. Koffie drinken

Veel mensen grijpen naar koffie als ze klaar zijn met hun workout, maar dit is niet de beste manier om je lichaam te hydrateren. Het is vele malen handiger om eerst voldoende vocht door middel van water binnen te krijgen.

4. Niet stretchen

Stretchen wordt helaas nog vaak gezien als onbelangrijk. En dat is zonde want het kan spierpijn tegengaan, het werkt ontspannend voor het lichaam en je kunt er flexibeler door worden. Dit weten we allemaal, dus laten we het bij de volgende workout liever niet overslaan.

5. Niet eten na een training

Veel mensen trainen om af te vallen. Maar dat betekent niet dat je niet moet eten na een workout. Dit zal je gewichtsverlies namelijk in de weg zitten omdat je metabolisme hier niet happy van wordt. Kies voor een gezonde maaltijd na de training.

6. Koolhydraten vermijden

Veel mensen eten veel eiwitten nadat zij getraind hebben, terwijl eigenlijk koolhydraten ook echt een must zijn. Koolhydraten zijn belangrijk voor het aanvullen van de spier glycogeen voorraden. Alleen als het spierglycogeen voldoende wordt aangevuld zal het lichaam de spier herstellen en opnieuw opbouwen.

7. Inconsistent zijn

Je kunt wel 3 keer in een week sporten, maar als je de overige 3 weken in de maand niks doet zal je weinig resultaat zien. Het is een kwestie van consistent zijn, zolang je dit niet bent zullen de echte resultaten uitblijven. Dus zorg dat je de workouts netjes in je agenda noteert en probeer deze dan ook niet over te slaan.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten