Vanavond op het menu: een lekkere, goedgevulde herfstsalade. Boordevol kleur en smaken! Bij verschillende (biologische) supermarkten vind je nu bietjes en wortels in allerlei kleuren. Deze bietjes moet je nog wel even koken, maar smaken (zéker de gele) lekker zoet in je salade. Wat gaat er allemaal nog meer in?

Herfstsalade (4 personen)

–       4 grote handen spinazie

–       2 handen rucola

–       250 gram gekleurde bieten

–       250 gram gekleurde wortelen (geel, oranje, paars)

–       4 eetlepels hazelnoten (ongezouten en ongebrand)

–       100 gram geitenkaas

Vinaigrette

–       3 el rode wijnazijn

–       4 el olijfolie

–       2 tl grove mosterd

–       1 tl honing

Was de bieten goed en kook ze in 20-25 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en verwijder de schil. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortels en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster de wortels in 20-25 minuten gaar. Dit kan je het beste tegelijk doen met de bietjes. Maak ondertussen de vinaigrette door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en goed te roeren. Snij de bietjes en wortels in stukjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Leg op ieder bord wat sla, bietjes, wortels en verkruimel de geitenkaas erover. Rooster in een droge koekenpan op laag vuur de hazelnoten mooi bruin. Verdeel ook de noten erover en maak het geheel af met de vinaigrette.

Eet smakelijk!

Tekst: Juliette – Ms. Jules

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten