Vanavond op het menu: een lekkere, goedgevulde herfstsalade. Boordevol kleur en smaken! Bij verschillende (biologische) supermarkten vind je nu bietjes en wortels in allerlei kleuren. Deze bietjes moet je nog wel even koken, maar smaken (zéker de gele) lekker zoet in je salade. Wat gaat er allemaal nog meer in?
Herfstsalade (4 personen)
– 4 grote handen spinazie
– 2 handen rucola
– 250 gram gekleurde bieten
– 250 gram gekleurde wortelen (geel, oranje, paars)
– 4 eetlepels hazelnoten (ongezouten en ongebrand)
– 100 gram geitenkaas
Vinaigrette
– 3 el rode wijnazijn
– 4 el olijfolie
– 2 tl grove mosterd
– 1 tl honing
Was de bieten goed en kook ze in 20-25 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en verwijder de schil. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortels en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster de wortels in 20-25 minuten gaar. Dit kan je het beste tegelijk doen met de bietjes. Maak ondertussen de vinaigrette door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en goed te roeren. Snij de bietjes en wortels in stukjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Leg op ieder bord wat sla, bietjes, wortels en verkruimel de geitenkaas erover. Rooster in een droge koekenpan op laag vuur de hazelnoten mooi bruin. Verdeel ook de noten erover en maak het geheel af met de vinaigrette.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
22 mei 2015
Smaak en kleuren
17 september 2015
Ontbijt ijs
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
16 november 2016
Interview Vriendin
8 september 2015
Healthy Kids
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
5 maart 2016
Ultiem geluk
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
14 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –