Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.

Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier

Ingredienten

  • 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
  • 4 eieren
  • chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
  • 6 eetlepels Grand Marnier

bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten

Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.

Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen

Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.

Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!

Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten