Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.
Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier
Ingredienten
- 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
- 4 eieren
- chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
- 6 eetlepels Grand Marnier
bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.
Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen
Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.
Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!
Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
13 augustus 2015
Homemade Hummus
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
9 november 2014
Herfstige salade
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
18 augustus 2015
Slanke salade
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
5 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –