Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.
Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier
Ingredienten
- 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
- 4 eieren
- chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
- 6 eetlepels Grand Marnier
bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.
Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen
Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.
Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!
Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
8 maart 2016
Detox kan elke dag
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
18 augustus 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –