Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.
Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier
Ingredienten
- 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
- 4 eieren
- chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
- 6 eetlepels Grand Marnier
bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.
Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen
Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.
Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!
Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:
Gerelateerde berichten
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
1 januari 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
26 december 2020
7 tips om te detoxen na de feestdagen
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
16 november 2016
Interview Vriendin
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
1 februari 2017