Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.
Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier
Ingredienten
- 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
- 4 eieren
- chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
- 6 eetlepels Grand Marnier
bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.
Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen
Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.
Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!
Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
31 maart 2015
Gifvrij eten
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
31 juli 2014
A kiwi a day…
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
25 juni 2015
Eivissa Food
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
17 december 2015
Strakke benen en billen?
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
11 september 2014
Eetdagboek review
21 juni 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –