Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.
Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier
Ingredienten
- 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
- 4 eieren
- chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
- 6 eetlepels Grand Marnier
bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.
Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen
Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.
Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!
Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
12 juni 2014
Frisse juice
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
13 oktober 2018
Sushi omelet
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
22 juli 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –