Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.
Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier
Ingredienten
- 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
- 4 eieren
- chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
- 6 eetlepels Grand Marnier
bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.
Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen
Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.
Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!
Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
11 december 2014
Sporttrends 2015
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
5 maart 2016
Ultiem geluk
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
17 december 2015
Strakke benen en billen?
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
17 september 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –