Vind jij het ook zo leuk om in het weekend lekkere dingen te maken? Het fijnst is dan als deze lekkere dingen ook nog is gezond zijn. En toevallig hebben wij een heerlijke chocolade taart die aan al deze wensen voldoet!
Ingrediënten voor de chocolade taart
- 200 gram ongezouten walnoten
- 12 medjool dadels zonder pit
- snufje vanillepoeder (zonder suiker)
- 2 blikjes volle kokosmelk (let op: het moet per sé uit blik zijn het mag geen light versie zijn. We gebruiken hiervan het bovenste (het dikke gedeelte) de kokosroom. Het is dus belangrijk om de blikjes niet te schudden voor gebruik
- 120 gram kokosolie
- 200 gram pure chocolade
- 2 theelepels vanillepoeder (ongezoet)
- snufje kaneel of kardemom (optioneel)
- blauwe bessen ter garnering
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Bereidingswijze
- Snijd de dadels in stukjes en week ze 10 minuten in warm water. Door de dadels te weken kunnen ze makkelijker worden fijngemalen.
- Giet de dadels af en gooi het water weg. Doe de stukjes dadel, de walnoten en het vanillepoeder in de keukenmachine en meng het geheel totdat je een samenhangende massa hebt. Doe het noten-dadelmengsel in de quichevorm en spreid dit goed uit over de bodem.
- Open de blikjes kokosmelk en schep het bovenste gedeelte, de dikke room, eraf. Doe de room in de steelpan, samen met de chocolade, de kokosolie en het vanillepoeder. Optioneel kun je nog een snufje kaneel of kardemom toevoegen. Laat het mengsel smelten en blijf ondertussen goed roeren.
- Giet – zodra alles is gesmolten – het kokos-chocolademengsel over de bodem. Verdeel de blauwe bessen over de taart.
- Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart in punten en serveer direct.
Bron: La Cuisine
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
17 december 2015
Strakke benen en billen?
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
28 februari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –