Vind jij het ook zo leuk om in het weekend lekkere dingen te maken? Het fijnst is dan als deze lekkere dingen ook nog is gezond zijn. En toevallig hebben wij een heerlijke chocolade taart die aan al deze wensen voldoet!
Ingrediënten voor de chocolade taart
- 200 gram ongezouten walnoten
- 12 medjool dadels zonder pit
- snufje vanillepoeder (zonder suiker)
- 2 blikjes volle kokosmelk (let op: het moet per sé uit blik zijn het mag geen light versie zijn. We gebruiken hiervan het bovenste (het dikke gedeelte) de kokosroom. Het is dus belangrijk om de blikjes niet te schudden voor gebruik
- 120 gram kokosolie
- 200 gram pure chocolade
- 2 theelepels vanillepoeder (ongezoet)
- snufje kaneel of kardemom (optioneel)
- blauwe bessen ter garnering
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Bereidingswijze
- Snijd de dadels in stukjes en week ze 10 minuten in warm water. Door de dadels te weken kunnen ze makkelijker worden fijngemalen.
- Giet de dadels af en gooi het water weg. Doe de stukjes dadel, de walnoten en het vanillepoeder in de keukenmachine en meng het geheel totdat je een samenhangende massa hebt. Doe het noten-dadelmengsel in de quichevorm en spreid dit goed uit over de bodem.
- Open de blikjes kokosmelk en schep het bovenste gedeelte, de dikke room, eraf. Doe de room in de steelpan, samen met de chocolade, de kokosolie en het vanillepoeder. Optioneel kun je nog een snufje kaneel of kardemom toevoegen. Laat het mengsel smelten en blijf ondertussen goed roeren.
- Giet – zodra alles is gesmolten – het kokos-chocolademengsel over de bodem. Verdeel de blauwe bessen over de taart.
- Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart in punten en serveer direct.
Bron: La Cuisine
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
17 februari 2021
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
1 juli 2016
VEGAN OREO!
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
1 augustus 2016
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –