Vind jij het ook zo leuk om in het weekend lekkere dingen te maken? Het fijnst is dan als deze lekkere dingen ook nog is gezond zijn. En toevallig hebben wij een heerlijke chocolade taart die aan al deze wensen voldoet!
Ingrediënten voor de chocolade taart
- 200 gram ongezouten walnoten
- 12 medjool dadels zonder pit
- snufje vanillepoeder (zonder suiker)
- 2 blikjes volle kokosmelk (let op: het moet per sé uit blik zijn het mag geen light versie zijn. We gebruiken hiervan het bovenste (het dikke gedeelte) de kokosroom. Het is dus belangrijk om de blikjes niet te schudden voor gebruik
- 120 gram kokosolie
- 200 gram pure chocolade
- 2 theelepels vanillepoeder (ongezoet)
- snufje kaneel of kardemom (optioneel)
- blauwe bessen ter garnering
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Bereidingswijze
- Snijd de dadels in stukjes en week ze 10 minuten in warm water. Door de dadels te weken kunnen ze makkelijker worden fijngemalen.
- Giet de dadels af en gooi het water weg. Doe de stukjes dadel, de walnoten en het vanillepoeder in de keukenmachine en meng het geheel totdat je een samenhangende massa hebt. Doe het noten-dadelmengsel in de quichevorm en spreid dit goed uit over de bodem.
- Open de blikjes kokosmelk en schep het bovenste gedeelte, de dikke room, eraf. Doe de room in de steelpan, samen met de chocolade, de kokosolie en het vanillepoeder. Optioneel kun je nog een snufje kaneel of kardemom toevoegen. Laat het mengsel smelten en blijf ondertussen goed roeren.
- Giet – zodra alles is gesmolten – het kokos-chocolademengsel over de bodem. Verdeel de blauwe bessen over de taart.
- Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart in punten en serveer direct.
Bron: La Cuisine
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
28 augustus 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –