Vind jij het ook zo leuk om in het weekend lekkere dingen te maken? Het fijnst is dan als deze lekkere dingen ook nog is gezond zijn. En toevallig hebben wij een heerlijke chocolade taart die aan al deze wensen voldoet!
Ingrediënten voor de chocolade taart
- 200 gram ongezouten walnoten
- 12 medjool dadels zonder pit
- snufje vanillepoeder (zonder suiker)
- 2 blikjes volle kokosmelk (let op: het moet per sé uit blik zijn het mag geen light versie zijn. We gebruiken hiervan het bovenste (het dikke gedeelte) de kokosroom. Het is dus belangrijk om de blikjes niet te schudden voor gebruik
- 120 gram kokosolie
- 200 gram pure chocolade
- 2 theelepels vanillepoeder (ongezoet)
- snufje kaneel of kardemom (optioneel)
- blauwe bessen ter garnering
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Bereidingswijze
- Snijd de dadels in stukjes en week ze 10 minuten in warm water. Door de dadels te weken kunnen ze makkelijker worden fijngemalen.
- Giet de dadels af en gooi het water weg. Doe de stukjes dadel, de walnoten en het vanillepoeder in de keukenmachine en meng het geheel totdat je een samenhangende massa hebt. Doe het noten-dadelmengsel in de quichevorm en spreid dit goed uit over de bodem.
- Open de blikjes kokosmelk en schep het bovenste gedeelte, de dikke room, eraf. Doe de room in de steelpan, samen met de chocolade, de kokosolie en het vanillepoeder. Optioneel kun je nog een snufje kaneel of kardemom toevoegen. Laat het mengsel smelten en blijf ondertussen goed roeren.
- Giet – zodra alles is gesmolten – het kokos-chocolademengsel over de bodem. Verdeel de blauwe bessen over de taart.
- Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart in punten en serveer direct.
Bron: La Cuisine
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
29 april 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –