Je bent net weer begonnen met afvallen of net op weg naar een gezondere levensstijl en toen werd er weer getrakteerd op je werk. Het is heel moeilijk om verleidingen te weerstaan, zeker in het begin. Je wilt volhouden, maar eigenlijk ook geen nee zeggen als er iets lekkers voor je staat. Afvallen of een gezonde levensstijl hangt natuurlijk af van hoe je eet en beweegt, maar het belangrijkste hierachter is discipline en motivatie. Hoe doe je dat met al die verleidingen om je heen? Wij hebben tips voor je!

 1. Begin de dag goed

  Het is heel belangrijk om je dag goed te beginnen met een goed ontbijt. Dit zorgt voor een goede basis voor de dag en je zult de koekjes bij je eerste vergadering om 10 uur laten staan. Kies een gezond en verzadigend ontbijt. Heb je vaak haast ’s ochtends? Maak je ontbijt de avond van tevoren of zorg dat je altijd iets bij de hand hebt.

 1. Je wil geen ‘nee’ zeggen

  Dit herkennen we allemaal. Je wilt het niet, maar je wilt ook geen nee zeggen uit beleefdheid. Probeer weg te blijven van al het lekkers. Wordt je iets aangeboden, leg het ze dan uit. Of zeg bijvoorbeeld dat je net hebt gegeten. Het kan ook zijn dat er al iets lekkers klaarligt voor je. Zeg dat je het later zult nemen en maak daarna iemand anders blij met het lekkers.

 2. Ander onderwerp

  Het is soms lastig om over eten of het afvallen te praten als je ermee bezig bent. Verander het onderwerp. Zo blijf ook jij niet hangen in het onderwerp eten en afvallen.

 3. Plannen

  Neem je eigen lunch en snacks mee. Misschien heb je niet veel tijd om ’s ochtends een gezonde lunch klaar te maken. Dan is ‘mealpreppen’ de oplossing voor je. Maak bijvoorbeeld op zondagavond een grote quinoasalade en neem elke dag een bakje mee naar je werk. Zo heb je een gezonde lunch mee en dan kost het niet heel veel tijd.

 4. Feestjes

  Je hebt een feestje, lunch of diner en dan? Maak van tevoren een afspraak met jezelf. Kies voor gezonde alternatieven en laat de wijn een keertje staan. Deze afspraak met jezelf hoeft niet eens zo streng te zijn, maar zorgt er wel voor dat aan het eind geen spijt krijgt.

 5. Slim snacken

  Je eigen snack meenemen, zorgt ervoor dat je de ongezonde snacks laat staan. Stukjes komkommer, tomaat, appel of noten bijvoorbeeld. Daar kun je lekker wat van pakken en het is ook nog eens gezond. Je kunt er ook wat notenpasta of hummus bij doen voor een lekkere en gezonde dip. Zorg dat je altijd een gezonde snack bij de hand hebt.

 6. Waterflesje

  Water is niet alleen heel gezond voor je, maar gevoelens van dorst worden vaak verward met het hongergevoel. Het hongergevoel hoeft niet altijd te betekenen dat je moet eten. Vaak heeft je lichaam dan vocht nodig. Drink wat als je honger hebt. Soms gaat het hongergevoel dan over. Heb altijd een waterflesje bij de hand die je makkelijk kunt bijvullen.

 7. Niet te streng

  Afvallen of een gezonde levensstijl betekent niet dat je nooit meer iets ongezonds mag. Heb je honger of denk je de verleiding echt niet te kunnen weerstaan? Ga eerst na of je echt honger hebt door wat te drinken of even wat ontspanning te zoeken. Blijft het gevoel, mag je het heus wel nemen en genieten. Hopelijk kun je af en toe genieten, maar grotendeels verleidingen weerstaan met deze tips!

Tekst: Tisha den Otter voor VivOnline.nl

Bron: purewow.com

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten