Gezondheid start met de gezondheid van je darmen. Je darmen beschikken over 10 x zoveel bacteriën dan in al cellen in je hele lichaam bij elkaar. Deze bacteriën bevorderen de spijsvertering, beschermen je tegen infecties, reguleren je metabolisme, en maken voor meer dan 75% onderdeel uit van je immuunsysteem.  

Het eten en drinken van voldoende groente en fruit is essentieel voor het voeden en optimale werking van de goede bacteriën in je darm. Deze heerlijke juice vol groente en fruit geeft je darmen dus precies wat ze nodig hebben. Bovendien bevat het specifieke ingrediënten die bevorderlijk zijn voor de spijsvertering.

spijsvertering boosterr

Digestive Dream Juice

Ananas: Ananas bevat bromelain. The kern van de ananas bevat een groep eiwit-verterende enzymen, die ervoor zorgen dat de gezondheidsvoordelen van bromelain tot uiting komen.

Peer: Peren stimuleren het vrijkomen van verteringssappen waardoor het voedsel zich gemakkelijker door je lichaam voortbeweegt. Bovendien binden de vezels in de peren zich aan (giftige) toxines, en kunnen deze afvalstoffen makkelijker de darm worden uitgespoeld. Ook dragen vezels bij aan een goede darm peristaltiek en verminderen ze een opgeblazen gevoel.

Komkommer: Komkommers zijn raak aan 2 van de meest belangrijke elementen voor een gezonde spijsvertering namelijk: water en vezels! Deze combinatie is heel effectief voor het afvoeren van alle afvalstoffen in het lichaam die de spijsvertering doen vertragen.

Gember: Gember is een uitstekend hulpmiddeltje voor de spijsvertering. Het verlicht spijsverteringsklachten en andere symptomen zoals gasvorming en een opgeblazen gevoel.

Munt: Ook munt is bevorderlijk voor de spijsvertering omdat het de maag verlichting biedt in tijden van spijsverteringsklachten of kleine ontstekingen. Het aroma van munt stimuleert bovendien de speekselklieren in de mond, en ook de klieren die spijsverteringsenzymen uitscheiden en daardoor de spijsvertering bevorderen.

Ingrediënten

  • 1 ananas (inclusief de kern)
  • 3 peren
  • 1 komkommer
  • gember (ongeveer een duimlengte)
  • Verse munt bladeren (klein handje)

Bereiding

Stop alles in je juicer, serveer in je lievelingsglas, en lang leve de spijsvertering!

Bron: mindbodygreen.com

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten