Zin in een lekker makkelijk maar toch gezond recept? Probeer dan deze heerlijke glutenvrije pasta met avocado en zalm.

Pure ingrediënten en goede vetten. Dit is een echt gezonde traktatie van frisse en zachte smaken. In verband met de challenge een glutenvrije variant. Zelf gebruik ik meestal speltpenne.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram glutenvrije pasta
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram bimi
  • 1 avocado
  • 300 gram zalmfilet
  • 400 gram wilde spinazie

En dan?

  • Kook de pasta. Meng na het afgieten met 2 el olijfolie.
  • Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Halveer de bimi in de lengte. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder pit en schil en snijd het vruchtvlees in 8 repen.
  • Gril de zalm in 8 minuten bijna gaar. Gril de laatste 5 minuten de avocado mee.
  • Verhit 2 el olijfolie in een wok en roerbak de bimi en de knoflook 2 minuten. Voeg in delen de spinazie toe en roerbak nog 4 minuten. Breng op smaak met het citroensap, zwarte peper en eventueel wat grof zeezout.
  • Verdeel de zalm in stukjes en meng met de pasta en het citroenrasp door de groenten. Serveer met de avocado. Lekker met fijngesneden bosui.

 

Eet smakelijk!!!

 

Tekst: Evelien Blom