Vind jij het in het weekend ook lastig wat je nou als gezond tussendoortje kan eten tijdens een borrel of ‘s avonds op de bank tijdens een goede film? Dan hebben wij nu het perfecte gezonde én knapperige tussendoortje, namelijk geroosterde kikkererwten! Lees snel mee.
Geroosterde kikkererwten
Ongeveer 5 porties; 5 minuten bereidingstijd + 40 minuten wachttijd
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (uitlek gewicht 265 gram)
- olie
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Bedek de kikkererwten met de olie en kaneel en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en roer de kikkererwten af en toe door, zodat ze gelijkmatig roosteren. Roer na 30 tot 35 minuten, als de kikkererwten licht geroosterd zijn, de honing door de kikkererwten. Laat dit nog ongeveer 8 tot 10 minuten karamelliseren in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Variatietip
Hartige geroosterde kikkererwten. Laat in het recept voor zoete kikkererwten de honing achterwege en vervang de kaneel door bijvoorbeeld paprika- of kerriepoeder. Voeg naar smaak een mespunt peper toe en bak de kikkererwten in 40 tot 45 minuten goudbruin en krokant.
Dit recept komt uit het boek “Eet als een expert” van Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit. Vond jij dit recept ook zo lekker en heb je zin in meer lekkere recepten uit dit kookboek? Dan kan je hem via de link en het plaatje hieronder bestellen!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
11 september 2014
Eetdagboek review
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
1 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –