Vind jij het in het weekend ook lastig wat je nou als gezond tussendoortje kan eten tijdens een borrel of ‘s avonds op de bank tijdens een goede film? Dan hebben wij nu het perfecte gezonde én knapperige tussendoortje, namelijk geroosterde kikkererwten! Lees snel mee.
Geroosterde kikkererwten
Ongeveer 5 porties; 5 minuten bereidingstijd + 40 minuten wachttijd
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (uitlek gewicht 265 gram)
- olie
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Bedek de kikkererwten met de olie en kaneel en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en roer de kikkererwten af en toe door, zodat ze gelijkmatig roosteren. Roer na 30 tot 35 minuten, als de kikkererwten licht geroosterd zijn, de honing door de kikkererwten. Laat dit nog ongeveer 8 tot 10 minuten karamelliseren in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Variatietip
Hartige geroosterde kikkererwten. Laat in het recept voor zoete kikkererwten de honing achterwege en vervang de kaneel door bijvoorbeeld paprika- of kerriepoeder. Voeg naar smaak een mespunt peper toe en bak de kikkererwten in 40 tot 45 minuten goudbruin en krokant.
Dit recept komt uit het boek “Eet als een expert” van Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit. Vond jij dit recept ook zo lekker en heb je zin in meer lekkere recepten uit dit kookboek? Dan kan je hem via de link en het plaatje hieronder bestellen!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
10 juni 2015
SLA: het kookboek
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
12 december 2014
15 foods voor 2015
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
5 oktober 2018
Viv’s detox
5 maart 2016
Ultiem geluk
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
21 maart 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –