Vind jij het in het weekend ook lastig wat je nou als gezond tussendoortje kan eten tijdens een borrel of ‘s avonds op de bank tijdens een goede film? Dan hebben wij nu het perfecte gezonde én knapperige tussendoortje, namelijk geroosterde kikkererwten! Lees snel mee.
Geroosterde kikkererwten
Ongeveer 5 porties; 5 minuten bereidingstijd + 40 minuten wachttijd
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (uitlek gewicht 265 gram)
- olie
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Bedek de kikkererwten met de olie en kaneel en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en roer de kikkererwten af en toe door, zodat ze gelijkmatig roosteren. Roer na 30 tot 35 minuten, als de kikkererwten licht geroosterd zijn, de honing door de kikkererwten. Laat dit nog ongeveer 8 tot 10 minuten karamelliseren in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Variatietip
Hartige geroosterde kikkererwten. Laat in het recept voor zoete kikkererwten de honing achterwege en vervang de kaneel door bijvoorbeeld paprika- of kerriepoeder. Voeg naar smaak een mespunt peper toe en bak de kikkererwten in 40 tot 45 minuten goudbruin en krokant.
Dit recept komt uit het boek “Eet als een expert” van Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit. Vond jij dit recept ook zo lekker en heb je zin in meer lekkere recepten uit dit kookboek? Dan kan je hem via de link en het plaatje hieronder bestellen!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
9 augustus 2015
Herman over bonen
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
15 februari 2017
FRIET
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
31 oktober 2014
Anoniem –
Duidelijk en goed geholpen. Snelle bezorging
Lenny Boelen –
Anoniem –
Vivian –
Irene Burghouts –
Helpt goed