Afvallen kan soms ingewikkeld zijn. Het kan een langere tijd duren en soms behoorlijk wat moeite kosten. Met deze 8 kleine aanpassingen wordt afvallen een stuk eenvoudiger. Het gebeurt haast zonder dat je er erg in hebt, of veel voor hoeft te laten of doen.

1. Verander de manier waarop je koffie drinkt

Misschien start jij je dag met een goede bak koffie voorzien van 2 suikerklontjes. Probeer dit af te bouwen van 2 klontjes naar 0. Ik kies zelf voor stevia (met de blauwe dop van het merk Steevia). Het is in het begin misschien een beetje wennen, maar uiteindelijk zul je hier vast gewend aan raken en het zelfs lekker gaan vinden. Je kunt ook op zoek gaan naar een alternatief voor koffie, drink bijvoorbeeld wat vaker groene thee.

2. Slimmer boodschappen doen

Je kunt slimmer boodschappen doen door vooraf een boodschappenlijstje te maken en niet te gaan shoppen met een knorrende maag. Als je heel veel trek hebt ben je namelijk geneigd allerlei simpele en soms ongezonde dingen in je karretje te doen. Boodschappen doen met een plan is ook handig omdat je zo gericht gezonde gerechten in je karretje doet.

OOK LEUK: 10 x voeding die je zonder nadenken in je boodschappenkarretje kunt doen.

3. Voeg citroen aan je water toe

Het is met name gezond om je dag met warm citroenwater te beginnen. Het bevordert de spijsvertering en het dient als een goede kickstart van je dag. Daarnaast is het een goede manier om je water intake te optimaliseren. Als je normaal water niet zo lekker vindt, vind je dit misschien wel een heel smakelijke optie.

4. Een andere vorm van happy hour

Jij en je vriendinnen hebben regelmatig een happy hour, jullie drinken gezellig wat wijntjes. Maar wat je ook kunt doen is met z’n allen een groepsles doen. Denk aan boxen, yoga of spinning. Jullie doen dit in teamverband en zijn dus lekker actief en sociaal bezig. Dit is uiteraard een veel gezondere manier van happy hour vieren.

5. Neem je train outfit mee naar werk

Als we thuiskomen na een lange werkdag is het heel lastig om nog de kracht te vinden, om te gaan sporten. Maar als we onze sportkleding meenemen naar het werk en er na afloop hiervan naar toe gaan, lukt het wel! Je maakt het op deze manier vele malen makkelijker voor jezelf. Sporten doe je gelijk vanuit je werk en dat lukt omdat jij je spullen al bij je hebt.

LEES OOK: 6 redenen waarom afvallen niet lukt als je op het ketogeen dieet bent (en hoe je dit oplost).

6. Eet mindfull

Soms zitten we te schrokken op de bank en hebben we eigenlijk niet door dat we aan het eten zijn. We schuiven alles naar binnen en genieten er niet eens van. Het gevolg hiervan is dat we ons onvoldaan voelen en opstaan om opnieuw op te scheppen. We hebben in feite genoeg eten gehad, maar onze hersenen vertellen ons dat niet.

7. Niet meer ‘s avonds laat snacken

Het is natuurlijk heel gezellig om ‘s avonds laat nog even lekker te gaan snacken, maar als je graag wil afvallen is dit niet aan te raden. Hoe gezond de snacks ook zijn, je lichaam heeft hier ‘s avonds maar weinig aan. Het wordt eerder opgeslagen als vet en dat is uiteraard het laatste wat jij wilt. Bestel hier mijn boek: ”Herstel je hormonen in 10 stappen” voor nog meer gezonde snacktips. 

8. Ga eerder naar bed

Als we voldoende slapen kan dit enorm helpen met afvallen. Bij een tekort aan slaap gaan we namelijk veel snaaien. We zijn dan constant op zoek naar iets wat ons energie kan geven. Eindstand: we maken vaak minder verantwoorde keuzes op het gebied van eten en in beweging hebben we al helemaal geen zin.

Wil je meer weten over afvallen? Klik dan hier, want in mijn nieuwste boek “Help ik val niet af’ vertel ik je er alles over.
Of mocht je echt hulp nodig hebben bij het afvallen? Dan help ik je graag in Mijn online programma ” in 8 weken hormonaal in balans

Tekst: Inga Stoit en Vivian Reijs

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten