Waarschijnlijk heb je al eerder gehoord dat warm citroenwater heel goed voor je is. Maar waarom is dat dan eigenlijk zo? Wat maakt warm citroenwater zo gezond? Je leest het hier.

1. Het start je spijsvertering

Door warm citroenwater wordt het maagdarmkanaal gestimuleerd, waardoor je lichaam beter in staat is om voedingsstoffen te absorberen. Citroensap werkt ook tegen brandend maagzuur en het gaat een opgeblazen gevoel tegen.

2. Afvallen kan hierdoor makkelijker worden

Citroenen bevatten pectine, een vezel die gewichtsverlies ondersteunt omdat je er minder ‘snaai-trek’ van krijgt. Als je tussen de maaltijden door warm citroenwater drinkt zul je merken dat je minder vaak op zoek gaat naar iets lekkers.

3. Het verhoogt je immuunsysteem

Dit komt met name door de vitamine C. Als je gestresst bent heeft je lichaam al snel minder vitamine C aan boord en heb je dus eerder kans op ziektes. Om die reden is het altijd verstandig om je vitamine C intake te verhogen.

4. Hallo mooi huidje!

Vitamine C is goed voor de huid, het speelt een belangrijke rol in de collageensynthese (die de elasticiteit van de huid verhoogt) en beschadigde cellen herstelt. En daarnaast heeft warm citroenwater adstringerende eigenschappen, die kunnen helpen onvolkomenheden en littekens te helen.

5. Het vermindert ontstekingen

Als je ooit last hebt gehad van pijnlijke gewrichten, komt dit waarschijnlijk door een opbouw van urinezuur. Warm citroenwater is hier het perfecte middeltje tegen.

Tip: als je altijd een waterfles bij je hebt ben je eerder geneigd om voldoende te drinken. Ik heb zelf deze mooie, geïsoleerde en fijne fles die vrij is van BPA, BPS en BPF.

LEES OOK: Bleekselderij sap: 5 super krachtige voordelen van Celery Juice.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten