Je menstruatie is pas over een paar dagen vanaf nu, maar als een vriendelijke herinnering dat het eraan komt, geeft je buik vast de eerste krampen. Het is op zijn minst gezegd behoorlijk vervelend. Met onze tips kun je de krampen verlichten.

1. Koop een warmwaterkruik of elektrisch verwarmingskussen. De wetenschap heeft aangetoond dat het plaatsen van iets warms op je buik of onderrug tot een uur de effecten van een pijnstiller kan nabootsen.

2. Je kunt ook warm water drinken. De effecten zijn vergelijkbaar met de warmwaterkruik. Een groot glas kan wonderen verrichten en uw buikspieren helpen ontspannen.

3. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium en magnesium. De mineralen – te vinden in voedingsmiddelen zoals bladgroenten, avocado, yoghurt en pure chocolade – fungeren als een volledig natuurlijke spierverslapper voor de baarmoeder.

4. Of neem een ​​banaan. Krampen kunnen volgens studies worden veroorzaakt door een tekort aan kalium. Bananen bevatten tonnen ervan, dus eet maar lekker.

5. Je kunt ook wat ananas eten. De heerlijke vrucht bevat een enzym genaamd bromelaïne waarvan is aangetoond dat het pijn en krampen vermindert.

6. Doe een power walk. Natuurlijk voelt het als een krankzinnige gedachte als je verrekt van de krampen, maar de snelle beweging helpt je lichaam meer bloed te pompen en endorfines vrij te maken die je krampen kunnen tegengaan.

7. Natuurlijk gemberbier. De volledig natuurlijke soort is uiteraard het beste, maar als je dat niet kunt vinden, kan een gembercapsule of kauwgom even effectief zijn als ibuprofen, volgens onderzoek.

8. Of drink kruidenthee. Pepermunt of kamille is ideaal voor het verzachten van krampen. En zorg ervoor dat het een goed hete kop is, zoals we eerder schreven.

9. Trakteer jezelf op acupunctuur. Onderzoek heeft aangetoond dat na een enkele sessie de opioïde receptoren van je lichaam veel ontvankelijker zijn voor natuurlijk voorkomende pijnstillers die spierspanning en ongemak helpen verlichten.

10. Krijg een massage. Vermijd misschien een diepe weefselbehandeling, maar een zachte massage kan de bloedsomloop en bloedstroom verbeteren – beide goede dingen als het gaat om het genezen van krampen.

11. Neem een ​​warm bad. We herhalen: het draait allemaal om de hitte.

12. Slik een multivitamine. Vitamine A, C en E kunnen allemaal helpen je krampen te verminderen (om nog maar te zwijgen van een opgeblazen gevoel en stemmingswisselingen).

13. Of neem een ​​venkel supplement. Studies hebben aangetoond dat het zelfs in lage doses super effectief is bij het verlichten van menstruatiepijn.

14. Sla de wijn even over. Slecht nieuws: alcohol kan je PMS-symptomen ernstig verergeren. Dus misschien maar even niet doen in deze periode. 

15. Neem ibuprofen. Een vrij verkrijgbare pijnstiller (zoals Advil) met mate om de vier tot zes uur kan ontstekingen ernstig verminderen. Maar alleen als al het bovenstaande echt niet werkt.

Zin om iets lekkers te maken? Maak dan deze: Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack on-the-go.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.