Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 september 2014
Eetdagboek review
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
30 april 2014
ONE event!
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
16 februari 2016
Chocolade smoothie
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
12 maart 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –