Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
20 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –