Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
8 september 2015
Healthy Kids
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
23 augustus 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –