Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
31 juli 2014
A kiwi a day…
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
24 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –