Deze chips zijn een droom voor elke ouders. Ze zijn knapperig en rijk aan smaak dankzij het beslag waar de boerenkoolbladeren in hebben gelegen, voordat ze op lage temperatuur werden gebakken.
Boerenkool bevat veel vitamine K wat bijdraagt aan sterke botten. De pitten in het beslag bevatten aminozuren die bijdragen aan het vormen en herstellen van de weefsels in ons lichaam.
Dit recept bevat 4 porties.
Ingrediënten
- 2 bosjes gewassen en in stukken gescheurde boerenkool.
- 1/8 cup pompoenpitten
- 1/8 cup zonnebloempitten
- 1/4 cup pijnboompitten
- 1/4 cup water
- 1 el vers geperst citroensap
- 1 teentje knoflook
- 3 el extra virigine olijfolie of koolzaadolie
- 2 el edelgistvlokken
- 1 tl zeezout
Bereiding
- Verwarm de over voor op 90 graden, bekleed 4 bakplaten met bakpapier en verdeel de boerenkool over twee kommen.
- Maal in een keukenmachine de pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten fijn.
- Voeg vervolgens het water, de citroensap, de knoflook, de olijfolie, de edelgistvlokken en het zeezout toe. Laat de keukenmachine draaien totdat er een soort beslag ontstaat
- Verdeel het beslag gelijkmatig over beide kommen en hussel met schone handen de boerenkoolbladeren door het beslag.
- Verdeel de boerenkool over de bakplaten en zet ze in de oven.
- Bak de bladeren totdat ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een groot rek of bord.
In een luchtdichte trommel zijn deze chips 3 dagen houdbaar.
Recept: Myrthe van Til
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 juni 2015
Eivissa Food
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
16 november 2016
Interview Vriendin
6 september 2016
Keltisch zeezout
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
14 april 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –