Deze chips zijn een droom voor elke ouders. Ze zijn knapperig en rijk aan smaak dankzij het beslag waar de boerenkoolbladeren in hebben gelegen, voordat ze op lage temperatuur werden gebakken.
Boerenkool bevat veel vitamine K wat bijdraagt aan sterke botten. De pitten in het beslag bevatten aminozuren die bijdragen aan het vormen en herstellen van de weefsels in ons lichaam.
Dit recept bevat 4 porties.
Ingrediënten
- 2 bosjes gewassen en in stukken gescheurde boerenkool.
- 1/8 cup pompoenpitten
- 1/8 cup zonnebloempitten
- 1/4 cup pijnboompitten
- 1/4 cup water
- 1 el vers geperst citroensap
- 1 teentje knoflook
- 3 el extra virigine olijfolie of koolzaadolie
- 2 el edelgistvlokken
- 1 tl zeezout
Bereiding
- Verwarm de over voor op 90 graden, bekleed 4 bakplaten met bakpapier en verdeel de boerenkool over twee kommen.
- Maal in een keukenmachine de pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten fijn.
- Voeg vervolgens het water, de citroensap, de knoflook, de olijfolie, de edelgistvlokken en het zeezout toe. Laat de keukenmachine draaien totdat er een soort beslag ontstaat
- Verdeel het beslag gelijkmatig over beide kommen en hussel met schone handen de boerenkoolbladeren door het beslag.
- Verdeel de boerenkool over de bakplaten en zet ze in de oven.
- Bak de bladeren totdat ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een groot rek of bord.
In een luchtdichte trommel zijn deze chips 3 dagen houdbaar.
Recept: Myrthe van Til
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
2 juli 2014
Aan het infuus
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
11 september 2014
Eetdagboek review
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
17 december 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –