Deze chips zijn een droom voor elke ouders. Ze zijn knapperig en rijk aan smaak dankzij het beslag waar de boerenkoolbladeren in hebben gelegen, voordat ze op lage temperatuur werden gebakken.
Boerenkool bevat veel vitamine K wat bijdraagt aan sterke botten. De pitten in het beslag bevatten aminozuren die bijdragen aan het vormen en herstellen van de weefsels in ons lichaam.
Dit recept bevat 4 porties.
Ingrediënten
- 2 bosjes gewassen en in stukken gescheurde boerenkool.
- 1/8 cup pompoenpitten
- 1/8 cup zonnebloempitten
- 1/4 cup pijnboompitten
- 1/4 cup water
- 1 el vers geperst citroensap
- 1 teentje knoflook
- 3 el extra virigine olijfolie of koolzaadolie
- 2 el edelgistvlokken
- 1 tl zeezout
Bereiding
- Verwarm de over voor op 90 graden, bekleed 4 bakplaten met bakpapier en verdeel de boerenkool over twee kommen.
- Maal in een keukenmachine de pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten fijn.
- Voeg vervolgens het water, de citroensap, de knoflook, de olijfolie, de edelgistvlokken en het zeezout toe. Laat de keukenmachine draaien totdat er een soort beslag ontstaat
- Verdeel het beslag gelijkmatig over beide kommen en hussel met schone handen de boerenkoolbladeren door het beslag.
- Verdeel de boerenkool over de bakplaten en zet ze in de oven.
- Bak de bladeren totdat ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een groot rek of bord.
In een luchtdichte trommel zijn deze chips 3 dagen houdbaar.
Recept: Myrthe van Til
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
15 februari 2017
FRIET
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
12 mei 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –