Deze chips zijn een droom voor elke ouders. Ze zijn knapperig en rijk aan smaak dankzij het beslag waar de boerenkoolbladeren in hebben gelegen, voordat ze op lage temperatuur werden gebakken.

Boerenkool bevat veel vitamine K wat bijdraagt aan sterke botten. De pitten in het beslag bevatten aminozuren die bijdragen aan het vormen en herstellen van de weefsels in ons lichaam.

Dit recept bevat 4 porties.

Ingrediënten

  • 2 bosjes gewassen en in stukken gescheurde boerenkool.
  • 1/8 cup pompoenpitten
  • 1/8 cup zonnebloempitten
  • 1/4 cup pijnboompitten
  • 1/4 cup water
  • 1 el vers geperst citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el extra virigine olijfolie of koolzaadolie
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1 tl zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 90 graden, bekleed 4 bakplaten met bakpapier en verdeel de boerenkool over twee kommen.
  2. Maal in een keukenmachine de pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten fijn.
  3. Voeg vervolgens het water, de citroensap, de knoflook, de olijfolie, de edelgistvlokken en het zeezout toe. Laat de keukenmachine draaien totdat er een soort beslag ontstaat
  4. Verdeel het beslag gelijkmatig over beide kommen en hussel met schone handen de boerenkoolbladeren door het beslag.
  5. Verdeel de boerenkool over de bakplaten en zet ze in de oven.
  6. Bak de bladeren totdat ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een groot rek of bord.

In een luchtdichte trommel zijn deze chips 3 dagen houdbaar.

 

 

Recept: Myrthe van Til