Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
9 juli 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –