Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
6 oktober 2014
Eetdagboek review
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
13 oktober 2018
Sushi omelet
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
31 januari 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –