Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
6 september 2016
Keltisch zeezout
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
16 november 2016
Interview Vriendin
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
21 augustus 2017
Avocado risotto
8 maart 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –