Een baan die je gelukkig maakt, dat wil je! Dan zul je echt gelukkig zijn. Je weet het zeker. Eenmaal werkzaam bij je droombaan, merk je al gauw dat dit toch niet allemaal zo rooskleurig is als je dacht. Een goede relatie met een lieve man die jou gelukkig maakt, dat wil je! Dan zul je echt gelukkig zijn. We streven vaak naar geluk buiten onszelf. Een super baan, dan zul je gelukkig zijn. Een geweldige partner, dan zul je gelukkig zijn. Een prachtig huis, dan zul je gelukkig zijn. Helaas voor degenen die dat denken: iets of iemand anders kan jou niet gelukkig maken. Het kan je gelukkigér maken, dat wel! Maar geluk, hoe cliché ook, begint bij jezelf.

Echt gelukkig?
Er zijn in Nederland een op de drie mensen écht gelukkig. Dat betekent dat twee derde van de mensen in de wereld niet (helemaal) tevreden is met hun leven en met zichzelf. We geloven vaak dat we gelukkig zullen zijn zodra er iets verandert, zoals je baan of gezinssituatie. Maar is dat echt zo? Gelukkige mensen geloven niet in wachten. Hieronder vind je vijf dingen waar gelukkige mensen in geloven, waar de meeste mensen niet eens over na kunnen denken.

1: Gelukkig zijn betekent niet dat je altijd blij bent
Je voor een momentje gelukkig voelen is een geweldige emotie die je krijgt als je iets leuks te horen hebt gekregen, of als iemand je blij maakt. Maar je moet nog steeds naar je werk, de volgende dag. Je zorgen zitten er nog. Gelukkig zijn, is zoveel beter. Gelukkig mensen zijn tevreden met wie ze zijn en dat is een stuk sterker dan wat buiten hen gebeurt. Kies je ervoor om gelukkig te zijn, of kies je ervoor om je geluk te laten afhangen van anderen en gebeurtenissen?

2: Met wie je omgaat, word je besmet
Gelukkige mensen trekken geluk aan, zo werkt het nou eenmaal. Ongelukkige mensen stralen ongeluk uit. Bij wie van de twee wil je liever zijn? Gelukkige mensen laten jou eerder de mooie kant van het leven zien.

3: Je hoeft geen topbaan te hebben om het werk te doen waar je van houdt
Volg je passie! Je baan hoeft je niet rijk te maken. Doen wat je leuk vindt, daar gaat het om. Dan zijn we voldaan. Streven naar veel geld maakt niemand gelukkig, zeker niet als dat betekent dat je in een baan zit die totaal niet bij je past.

4: Gelukkige mensen leven NU
Angst is een van onze grootste barrières. Als je jezelf toelaat met negatieve gedachten, zet je je geluk verder van je af. Je zult nooit gelukkig zijn als je net zolang wacht tot je niet meer bang bent. Als je actie onderneemt, ook al ben je bang, dan laat je zien dat je onzekerheden niet nodig zijn. Je zult nooit compleet angstvrij zijn, maar dat hoeft ook niet. Je wordt alleen beter en sterker als je actie onderneemt, ook al voel je ergens angst voor.

5: Gelukkige mensen wachten niet op toestemming van anderen
Wachten op de toestemming of waardering van anderen maakt je twijfelachtig en angstig, en zéker niet gelukkig. Geloof in je eigen kracht, geloof in wat jij kunt. Je hoeft geen toestemming van iemand anders te krijgen, je weet zelf echt wel wat goed en het beste is voor jou!

Het is echt niet zo dat gelukkige mensen altijd gelukkig zijn. Ze kiezen er alleen voor om tegenslagen als het ware te omarmen. Ze spelen niet het slachtoffer, ze erkennen de situatie en gaan dan weer door. Als je echt wilt, kun jij dat ook!

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten