New year, new me! Velen van ons willen hier iets mee doen, maar het is nogal lastig om al je ongezonde gewoontes in een keer de laan uit te sturen. Begin daarom stap voor stap, of (indien je al zo ver bent) houd vol! Gezonder eten en leven zijn weggelegd voor iedereen, maar het komt niet vanzelf.

Je zult er in het begin misschien een beetje aan moeten wennen en veel dingen totaal anders doen. Maar op een gegeven moment zal je hier gewend aan raken en kost het je lang niet meer zoveel energie. Hierdoor voel je je stukken blijer en gelukkiger!

Eet thuis

Uit eten gaan en uit lunchen is natuurlijk hartstikke gezellig, maar je weet nooit precies wat er op je bordje komt. Je kunt een gezonde salade bestellen maar als deze is versierd met klodders mayonaise, schiet het ook niet echt op. Als je thuis zelf je eten bereidt weet je tenminste altijd wat erin zit en of de voeding waardevol is qua vitamines en mineralen. Uiteraard hoef je jezelf niet van al je etentjes buiten de deur te ontzien, maar maak hier geen sport van.

Vergeet niet je groenten en fruit

Je kunt wat groenten betreft nooit een overschot hebben, dit is altijd een slim en gezond idee. Begin je dag daarom bijvoorbeeld al met groenten. Je kunt deze eenvoudig door je smoothies mixen zonder dat je hier erg in hebt! Het is een slim trucje om je intake aan groenten (en fruit) te optimaliseren. Daarnaast is het ook nog eens heel erg lekker en zul je dit blijven doen als een vast ritueel.

Kijk nog eens naar je porties

We scheppen soms enorme hoeveelheden op ons bord zonder hier überhaupt erg in te hebben. Je ogen zijn groter dan je maag, maar wanneer het er eenmaal ligt eet je dit toch wel op. Begin daarom met ietwat meer bescheiden porties, je kunt namelijk altijd nog bijscheppen wanneer het echt te weinig is. Daarnaast kun je overgebleven eten opbergen in bakjes, dan heb je namelijk morgen iets extra’s om van te smullen.

https://staging.vivonline.nl/wil-je-wat-afvallen-start-dan-vandaag-met-de-juice-and-dinnerbox-van-frecious/

Skip de zoetigheden

Met kerst heb je kunnen genieten van allerlei ongezonde lekkernijen, maar nu het nieuwe jaar is aangebroken laat je deze (even) staan. Je hebt je portie waarschijnlijk echt wel gehad en een nieuwe en gezonde start is wel zo lekker. Daarnaast is gezond eten bijzonder lekker! Qua receptjes en dergelijke ben je hier en in mijn boek aan het juiste adres. Mocht je even niet weten wat je wil maken of waar je zin in hebt, kun je hier je inspiratie op doen.

Herintroduceer je gezonde levensstijl

Het zou kunnen dat je deze even uit het oog verloren bent, maar het oppakken hiervan kan altijd en iedere dag. Wees ook niet boos op jezelf wanneer het even niet lukt, we zijn allemaal mensen en we komen allemaal voor lastige periodes te staan. De volgende maaltijd doe je het weer goed en zo bouw je dit weer uit. Pak ook je yogalessen of andere sportsessies weer op, een gezonde levensstijl werkt namelijk hand in hand.

Tekst: Inga Stoit

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten