Huilbaby’s: Het huilen bij huilbaby’s wordt vaak veroorzaakt door onrust, spier – en darmkrampen en overprikkeling.
Hierbij is magnesium in vloeibare vorm in combinatie met vitamine B-6 een goede oplossing. B-6 zorgt voor minder spierspanning en magnesium is een onmisbaar mineraal voor het functioneren van ons zenuwstelsel, het ontspant en bestrijdt krampen en verhoogt de weerstand.

– Astma.
Bij ongeveer 50% van de kinderen met astma blijkt de piepende ademhaling te verminderen, wanneer er gestopt wordt met koemelk en sojaproducten. Vandaar dat ik een voorstander ben van geitenmelk producten en of notenmelk zoals amandel of havermelk en rijstmelk. Pas ook op met soja aangezien dat een behoorlijke invloed kan hebben op de hormoonhuishouding.

– ADHD Uit onderzoek is gebleken dat kinderen met ADD/ADHD vaak een tekort hebben aan essientiele vetzuren zoals omega 3. Daarom adviseer ik om zeker 1 keer per week vette vis te eten zoals: wilde zalm, haring of makreel. En mocht dat niet lukken dan om extra omega 3 te suppleren.

Bron; Civas

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten