Ondersteun je bijnieren

Net zoals jijzelf hebben ook je bijnieren veel aandacht, liefde en zorg nodig. Vet en ongezond eten hebben een negatieve invloed op het welzijn van je bijnieren. Beiden veroorzaken stress in je lichaam. Wanneer je bijnieren niet goed functioneren, merk je dat aan je hele lichaam. Jouw bijnieren zijn immers verantwoordelijk voor het regelen van je hormoonhuishouding en gevoelig voor stress.

Kruiden

Door gezond te eten en voor een goede balans te zorgen help je je bijnieren al een eind op weg. Maar er is meer… Je kan namelijk gebruik maken van adaptogenen – geneeskrachtige kruiden – om de gezondheid van je bijnieren te bevorderen. Deze kruiden helpen je lichaam te ondersteunen wanneer het reageert op stress, maar ook om op een gezonde manier om te gaan met incidentele momenten van angst en normale vermoeidheid.

Supplementen

Er zijn verschillende supplementen waarin deze adaptogenen zijn opgenomen. Supplement waarin Siberische Rhodiola, Heilige Basilicum, de Schisandra bes en/of de ashwagandha wortel zijn opgenomen dragen bij aan een goede fysieke en mentale gezondheid.

Maar wat doen deze adaptogenen?

  • De Ashwagandha wortel versterkt het endocriene stelstel. Het endocriene stelsel bestaat uit klieren die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van hormonen.
  • Heilige Basilicum – een inheems Indiaas kruid – draagt bij aan een gevoel van rust en tevredenheid.
  • De Schisandra bes werkt hoofdzakelijk als antioxidant en ondersteunt het lichaam onder andere bij gevoelens van vermoeidheid, stress en depressie.
  • Rhodiola verhoogt je energie, ondersteunt het lichaam bij het verminderen van stress en heeft een gunstige invloed op de verbranding van buikvet.

Dus wil je je lichaam een handje helpen en is een gezonde leefstijl belangrijk voor je. Dan kunnen deze supplementen daar aan bij dragen.

Wil je meer lezen over stress en hoe je dit tegen kan gaan? Lees dan eens dit artikel over het positief maken van stress.

Tekst: Myrthe van Til voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten