Wanneer je overstapt op een plantaardig dieet dan zal je even moeten wennen aan pannenkoeken. Zonder ei zijn deze wat dunner, minstens net zo lekker maar dus iets anders van textuur.

Stiekem baalde ik hier een flink van want ik hou van dikke fluffy banaan pannenkoeken die je kan eten als maaltijd. Ik heb dan ook een tijd geëxperimenteerd en jongens, ik heb een recept gevonden waarmee je die pannenkoeken vegan maakt! Het antwoord? Appel cider azijn mengen met bakpoeder! Deze combinatie doet het dus niet alleen heel goed in dit banaanbrood maar dus ook in pannenkoeken. Je denkt misschien gadver, die smaak zal overheersen maar gelukkig is niks minder waar! Wanneer je de azijn mengt met het bakpoeder verdwijnt de smaak van beide.. ideaal!

Ingrediënten

  • 250 ml amandel melk
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • 1 theelepel vanille extract
  • 130 gram gram meel (ik gebruikte glutenvrije haver meel)
  • 1 eetlepel en 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels kokosbloesem suiker
  • een halve banaan

Bereiding

Verwarm een beetje kokosolie in een grote anti aanbak pan.Meng een bak de amandelmelk samen met de appel cider azijn en vanille en roer goed. In een andere bak roer je het meel, bakpoeder en suiker door elkaar.
Meng de droge ingredienten met de natte ingredienten en meng ze samen tot je een dik pannenkoeken beslag hebt zonder klonten. Prak de banaan en roer deze door het beslag.
In de voorverwarmde pan schep je twee grote eetlepels beslag per pannenkoek. Schep deze op elkaar zodat de banaan pannenkoeken dik worden. Wanneer de bovenkant begint te bubbelen draai je ze om en bak je ze nog twee minuutjes aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is.
Stapel de pannenkoeken op en versier met vers fruit, flink wat dadelsiroop, noten en cacaonibs en enjoy!!
Zin in nog meer lekkere receptjes van Sanne? Klik dan snel hier voor een heerlijk chili sin carne.
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten