Dit is een van mijn favoriete receptjes thuis, sinaasappelkip! En heel gezellig voor het weekend. Het recept komt uit het lekkere en gezonde kookboek Voedzo! (wat een top boek is overigens). Super makkelijk en iedereen vindt het lekker!

Ingredienten voor 4 personen;

4 filet of Kippendijen (zijn het lekkerst)

2 uien

1 teentje knoflook

1 rode paprika

5 tomaten ( liefst bio)

sap en rasp van 1 sinaasappel

4 zongedroogde tomaten

zout en peper

Bereiding:

Smelt ruim roomboter in de pan en bak de kip aan beide kanten. Doe de uien en knoflook gesneden erbij. Laat even smoren 5-7 min. Voeg de paprika en tomaten toe en bak deze 5 min. mee. Voeg de sinaasappelsap en rasp en zongedroogde tomaten in stukjes en scheutje water toe, breng aan de kook.
Doe de deksel erop en laat de pan op een laag vuur stoven ongeveer 45 min.
Ik serveer er quinoa bij. wat variatie voor de kinderen en vaak vinden ze het heerlijk.
Tevens kun je als je wilt nog wat extra groente toevoegen of een salade erbij serveren.

Een heerlijk familie recept!  Wil je nog meer leuke eettips voor het hele gezin? Kijk dan eens naar deze kidsproof linzenburgers of pitabroodjes!