Sommige voedingsmiddelen bevatten ontzettend veel goede vitamines en mineralen dat ze absoluut in jouw boodschappenmandje thuis horen! Het goede nieuws is dat deze voedingsmiddelen goed betaalbaar zijn en je ze gewoon kunt vinden in de supermarkt.

Knoflook


Knoflook staat al duizenden jaren bekend als een geneeskrachtig middel, het ondersteunt hart- en bloedvaten. De meeste onder ons kennen knoflook als smaakmaker en de slechte adem die je er aan over houdt! Maar het is een absoluut powerfood dat je zowel rauw als gekookt kunt eten. Voeg dus zeker knoflook toe aan je maaltijden en neem die slechte adem voor lief!

Walnoten


Walnoten mogen zichzelf de koning onder de noten noemen! Een paar walnoten per dag kunnen al een groot verschil voor je gezondheid betekenen. Ze bevatten anti-kankereigenschappen. De vetten die in walnoten zitten zijn goed voor je, niet bang zijn! Maar een handje per dag is genoeg, ideaal als tussendoortje!

Lijnzaad


Lijnzaad behoord zeker in dit rijtje thuis! Het is bijzonder rijk aan vezels en mineralen en heeft dus een zeer positieve werking op je spijsvertering en darmwerking! Ook bevatten deze kleine zaadjes heel veel Omega3-vetzuren die zorgen voor een prachtig huidje! Lijnzaad helpt absoluut bij het afvallen, de vezels zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Dagelijks een eetlepel van dit krachtige, maar zeer betaalbare powerfood zal je goed doen.

Gember


Een pittige wortelknol die voor vele gerechten een echte smaakmaker is. Daarnaast bevat gember reinigende eigenschappen en is uit onderzoek gebleken dat het pijnstillend werkt. Gember heeft veel positieve gezondheidseffecten! En mag zich echt een geneeskrachtig middel noemen. Niet alleen in gerechten kan je gember gebruiken, voeg een stukje toe aan je smoothie of maak verse gemberthee!

Boerenkool


Boerenkool is super gezond! Het is rijk aan vitamine A, C, K, B6. Ook bevat boerenkool mangaan, kalium, koper en calcium. Begin je dag gezond met een boerenkool smoothie of maak een lekkere stampot.

Bessen


Bessen in het algemeen en bosbessen in het bijzonder! Ze zitten boordevol antioxidanten en fytonutriënten. Deze bessen bevatten sterke kankerwerende eigenschappen en werken ontstekingremmend. Ze bevorderen ook de collageenproductie, collageen is de natuurlijke stof die de huid elastisch en dus jong houdt. Bomvol goede voedingsstoffen dus! Geniet er lekker van!

Zeekraal


Je kunt het tegenwoordig gewoon kopen in de supermarkt! Bij de AH ligt het bij de visafdeling. Net als zeewier bevat zeekraal alle mineralen die we nodig hebben. Wie een ‘zee-groente’ op tafel zet, zal niet snel mineraal tekorten oplopen. Zeewier bevat veel jodium, wat nodig is voor een goed werkende schildklier! Ook stimuleert het je vetverbranding en het heeft zeekraal een ontgiftende werking. Probeer het 1 keer per week toe te voegen aan je maaltijd!

Eetsmakelijk en geniet!

 

Tekst: Suzanne van Laar

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten