Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
14 juni 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –