Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
25 juli 2015
Voeding met Viv
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
12 maart 2015
Insecten als snack
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
13 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –