Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
1 maart 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –