Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
31 juli 2014
A kiwi a day…
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
3 september 2015
Boerenkoolchips
23 maart 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –