Oké, dit is dus het meest simpele pastagerecht ooit.

Het duurt niet langer dan 10 minuten om het te bereiden. En dan heb je wel echt een hele gezonde pasta op tafel staan. Want de saus, de pesto, is gemaakt van enkel goede en gezonde ingrediënten. Je zou dit gerecht nog gezonder kunnen maken dan het al is door geen gewone pasta te gebruiken, maar door in plaats daarvan ‘spaghetti’ te maken van courgette met een spiraalsnijder. En oh ja, de limoen is best wel aanwezig, ik vind dat heel lekker, maar als je niet zo’n fan bent van limoen kun je beter het sap van een halve in plaats van een hele gebruiken en er twee eetlepels water aan toevoegen. Op naar het recept!

spaghetti avocado pesto

Spaghetti met avocado spinazie pesto

Voor 2 personen heb je het volgende nodig

  • 150 gram volkoren spelt spaghetti
  • 1 avocado
  • 90 gram spinazie
  • 20 gram amandelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zeezout
  • het sap van 1 limoen
  • een handje pijnboompitten
  • een staafmixer

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de pesto. Doe de ontpitte en geschilde avocado met de spinazie, amandelen, knoflook, zeezout en limoen in een kom en maak dit helemaal fijn met een staafmixer. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Meng de spaghetti met de pesto en pijnboompitten en genieten maar!

 

Tekst: Helena Blijenberg voor VivOnline