Op zoek naar natuurlijke (anti)conceptie?

We praten er misschien niet dagelijks over, maar toch is het de rode draad in ieder vrouwenleven: de menstruele cyclus! Helaas blijkt vaak dat we er eigenlijk (te) weinig vanaf weten. Want weet jij wanneer je precies vruchtbaar bent, waar jouw eventuele menstruatieklachten vandaan komen, of waarom we het gebruik van hormonale anticonceptie wordt afgeraden? Het antwoord is vaak nee. Gelukkig is er een oplossing!

Hormonen

Maar laten we beginnen bij de basis: Hormonen. Wat zijn het eigenlijk, wat doen ze en waarom? Maar vooral: wat als hormonen uit balans raken? Hormonen zijn chemische stoffen, met een zeer specifieke uitwerking op de organen en weefsels van het lichaam. Hormonen kunnen in kleine hoeveelheden al zeer grote effecten hebben. Ze kunnen processen aansturen of juist afremmen. Hormonen reguleren processen die langzaam –over een langere periode- verlopen zoals bijvoorbeeld groei, stofwisseling, orgaan functies. Maar hormonen kunnen ook gedrag en karakter beïnvloeden.

Een disbalans in het hormoonstelsel heeft een zeer grote en directe invloed op je gezondheid. Veel klachten zijn uiteindelijk terug te voeren op een storing in de hormoonbalans. Zo heeft maar liefst 8% van de vrouwen PCOS (balansstoring in het progesteron en oestrogeen), vaak zonder het te weten. Ook echtparen die niet zwanger raken denken vaak ten onrechte dat alleen een behandeling zoals IVF hen nog uitkomst kan bieden.

En dat is…. Zonde! Want in alle gevallen komt het eigenlijk neer op een gebrek aan kennis over onze hormoonhuishouding. Dit blijkt met name uit het feit dat vele vrouwen hun hormonen nog steeds op chemische wijze eigenhandig verstoren door het gebruik van hormonale anticonceptie, zoals bijvoorbeeld de pil.

Een natuurlijke oplossing

De vraag is dan ook: waarom zou een vrouw haar gezondheid en seksleven voortdurend hiermee belasten, terwijl we in onze cyclus maar op zes dagen zwanger kunnen worden (de vijf dagen vóór de eisprong en de dag erna)? Wanneer je eenmaal inzicht hebt in je hormoonbalans, kun je gemakkelijk op zoek gaan naar een natuurlijke oplossing!

ladycomp

Maak kennis met de LadyComp (LC)

De LC is een cycluscomputer die door dagelijkse meting van lichaamstemperatuur je vruchtbaarheid bepaalt. Dankzij deze metingen en de cyclusdag kan de LC de ovulatiedag vaststellen. Daarnaast kan het apparaat je voor de komende 6 dagen een prognose geven.

Met de cyclus-en planningstatistiek is het mogelijk waardevolle informatie over je cyclus of de planning van gezinsuitbreiding te krijgen. Na 3 gemeten cycli heeft de statistiek al bewijskracht. In de cycluskalender kun je het vruchtbaarheidsverloop van de afgelopen maanden zien. Ook geeft het een menstruatieprognose voor de komende 6 maanden.

‘s Ochtends direct na het wakker worden leg je de temperatuursensor onder je tong en 30-60 seconden is je vruchtbaarheid bepaald. De LC geeft een groen lampje zien wanneer je onvruchtbaar bent, en een rood lampje wanneer je vruchtbaar bent. Wanneer je dus geen kinderwens hebt, kun je in de dagen dat het rode lampje brandt dus even niet onbeschermd vrijen. En wel zo fijn om te weten.. de LC is vanaf het begin betrouwbaar! Als de LC niet zeker is, geeft hij geen groen.

cyclus

(anti)conceptie op natuurlijke basis

 Veel info? Hier nog even de belangrijkste feiten op een rijtje

  • Vrij van kunstmatige hormonen.
  • Is 99,3% betrouwbaar
  • Geeft gedetailleerd informatie over eisprong, cyclusverloop en hormoonhuishouding
  • Bij kinderwens makkelijker zwanger kunnen worden.
  • De LC kan eveneens voor conceptie worden gebruikt en geeft een indicatie als de vrouw zwanger is
  • Ook geschikt voor vrouwen met een onregelmatige cyclus

Investeren in je gezondheid!

In totaal zijn er 3 verschillende versies van de LC: (1) Lady-Comp basic, (2) Lady-Comp, (3) Lady-Comp baby (geadviseerd voor stellen met een kinderwens. De verschillen tussen deze versies, extra uitleg en veel gestelde vragen kun je allemaal terugvinden op de website van Lady-Comp. Samengevat geloven wij dat de LC een eenmalige investering is in je gezondheid waar je de rest van je leven plezier van zult hebben.

#gezondheid #cyclus #vivonlinead

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten