Het is duidelijk: het eten van tegenwoordig is anders dan vroeger. Onze grootouders zouden veel van het voedsel dat in de supermarkt ligt niet eens herkennen. Er is wel iets dat heel constant is gebleven: het gebruik van kruiden en planten! Een kruidentuin voor je lichaam dus. Kruiden en planten maken niet alleen een gerecht lekker, ze geven ook je gezondheid een mega boost. Kruiden zijn een ondergewaardeerd wapen dat ingezet kan worden tegen het bestrijden van chronische ziektes.
Vitamine C
Mensen zijn biochemisch aangetrokken tot bepaalde smaken, zoals bijen tot nectar. Dieren kunnen hun eigen vitamine C aanmaken, wij mensen niet. Onze ‘craving’ naar suiker is eigenlijk een manier van de natuur om ons voedsel te laten eten dat veel vitamine C bevat zoals zoet fruit. Er zitten veel voordelen aan kruiden en planten. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.
Knoflook
Knoflook is een van de beste medicijnen aller tijden. Kijk voor meer informatie over knoflook HIER
Peterselie
Supergezond! Het geneest oorontsteking, diarree en bloedarmoede. Er zijn tientallen ziektes die peterselie bestrijdt. Het zit vol met ijzer; meer dan spinazie. Peterselie wordt al duizenden jaren als geneeskruid gebruikt; pas sinds enkele honderden jaren ziet men ook de culinaire waarde van peterselie in.
Rozemarijn
Rozemarijn is goed voor je huid, omdat dit zeer sterke antioxidant-eigenschappen heeft. Daarnaast werkt rozemarijn koortsverlagend. Het gaat spierpijn en reumatische pijnen tegen. De opeenhopingen van gifstoffen en vrije radicalen die hiervoor verantwoordelijk zijn worden sneller uitgeschakeld als je vaak rozemarijn eet of drinkt. Ook werkt rozemarijn goed tegen maagkrampen en andere spijsverteringsproblemen
Salie
Salie is kalmerend, werkt bij verkoudheid, hoest, astma, insectenbeten, zenuwzwakte, uitblijvende menstruatie, steriliteit, het stimuleren van de spijsvertering en het uitdrijven van gasvorming. Je kunt het dus maar beter in huis hebben!
Tijm
Tijm werkt ontsmettend en slijmverdunnend: daarom is het een goed middel tegen infecties van de luchtwegen. Als je verkouden bent en je moet veel hoesten, is een thee gemaakt van tijm een prima medicijn!
Oregano
Oregano staat bol van de antioxidanten. Er zit thymol in, een zuur dat ook in tijm voorkomt en rozemarijnzuur, wat uiteraard in rozemarijn ook zit. Dit zijn beide stoffen met een antiseptische werking. Het gaat schadelijke bacteriën te lijf en vrije radicalen. Hierdoor is oregano een ware boost voor je immuunsysteem.
Kaneel
Kaneel is te gebruiken bij diarree, gevoelige darmen, hoesten, verkoudheid en koorts, tegen vermoeidheid en kouwelijkheid ten gevolge van ziekte en/of spanningen. Kaneel heeft een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel en het cholesterolniveau dat weer in verband staat met de vet en spiercellen.
Gember
Gember helpt tegen misselijkheid, zeker bij zwangere vrouwen. Ook bestrijdt het spierpijn en kan het menstruatiepijn verlichten.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
9 juni 2016
Rode linzensoep
10 november 2015
Viv Health Event
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
1 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –