Het is duidelijk: het eten van tegenwoordig is anders dan vroeger. Onze grootouders zouden veel van het voedsel dat in de supermarkt ligt niet eens herkennen. Er is wel iets dat heel constant is gebleven: het gebruik van kruiden en planten! Een kruidentuin voor je lichaam dus. Kruiden en planten maken niet alleen een gerecht lekker, ze geven ook je gezondheid een mega boost. Kruiden zijn een ondergewaardeerd wapen dat ingezet kan worden tegen het bestrijden van chronische ziektes.
Vitamine C
Mensen zijn biochemisch aangetrokken tot bepaalde smaken, zoals bijen tot nectar. Dieren kunnen hun eigen vitamine C aanmaken, wij mensen niet. Onze ‘craving’ naar suiker is eigenlijk een manier van de natuur om ons voedsel te laten eten dat veel vitamine C bevat zoals zoet fruit. Er zitten veel voordelen aan kruiden en planten. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.
Knoflook
Knoflook is een van de beste medicijnen aller tijden. Kijk voor meer informatie over knoflook HIER
Peterselie
Supergezond! Het geneest oorontsteking, diarree en bloedarmoede. Er zijn tientallen ziektes die peterselie bestrijdt. Het zit vol met ijzer; meer dan spinazie. Peterselie wordt al duizenden jaren als geneeskruid gebruikt; pas sinds enkele honderden jaren ziet men ook de culinaire waarde van peterselie in.
Rozemarijn
Rozemarijn is goed voor je huid, omdat dit zeer sterke antioxidant-eigenschappen heeft. Daarnaast werkt rozemarijn koortsverlagend. Het gaat spierpijn en reumatische pijnen tegen. De opeenhopingen van gifstoffen en vrije radicalen die hiervoor verantwoordelijk zijn worden sneller uitgeschakeld als je vaak rozemarijn eet of drinkt. Ook werkt rozemarijn goed tegen maagkrampen en andere spijsverteringsproblemen
Salie
Salie is kalmerend, werkt bij verkoudheid, hoest, astma, insectenbeten, zenuwzwakte, uitblijvende menstruatie, steriliteit, het stimuleren van de spijsvertering en het uitdrijven van gasvorming. Je kunt het dus maar beter in huis hebben!
Tijm
Tijm werkt ontsmettend en slijmverdunnend: daarom is het een goed middel tegen infecties van de luchtwegen. Als je verkouden bent en je moet veel hoesten, is een thee gemaakt van tijm een prima medicijn!
Oregano
Oregano staat bol van de antioxidanten. Er zit thymol in, een zuur dat ook in tijm voorkomt en rozemarijnzuur, wat uiteraard in rozemarijn ook zit. Dit zijn beide stoffen met een antiseptische werking. Het gaat schadelijke bacteriën te lijf en vrije radicalen. Hierdoor is oregano een ware boost voor je immuunsysteem.
Kaneel
Kaneel is te gebruiken bij diarree, gevoelige darmen, hoesten, verkoudheid en koorts, tegen vermoeidheid en kouwelijkheid ten gevolge van ziekte en/of spanningen. Kaneel heeft een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel en het cholesterolniveau dat weer in verband staat met de vet en spiercellen.
Gember
Gember helpt tegen misselijkheid, zeker bij zwangere vrouwen. Ook bestrijdt het spierpijn en kan het menstruatiepijn verlichten.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
8 mei 2014
Mom in shape
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
25 januari 2015
Glutenintolerantie
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
23 maart 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –