Een gezonde leefstijl, meer groente, meer fruit, meer bewegen, minder stress en minder troep. Het liefst allemaal zo perfect mogelijk! Helaas is dat een grote valkuil..
Laat je perfectionisme los en je houdt het veel langer vol. Je hoeft het echt niet perfect te doen voor een goed resultaat. Waarom gaan een gezonde levensstijl en perfectionisme niet samen?

Perfectionisme verstoort je band met eten
Ben je iedere dag constant bezig met gezond eten? Maak het iets makkelijker voor jezelf! Probeer het iets minder perfect te doen. Als je je ieder moment van de dag druk moet maken om je gezondheid en of alles wat je gaat eten of gegeten hebt wel gezond genoeg is dan werkt dat alleen maar tegen je.

Beter een relaxt leven met af en toe een pizza, reep chocola, zak chips, pak koekjes en een bak ijs dan een gestrest gespannen leven vol met bleekselderij, spinazie, komkommer, wortels en sla!
Balance is the key!

Natuurlijk is het leuk om perfect gezond te eten. Dan ben je trots op jezelf aan het einde van de dag als je in je bedje ligt. Maar vind hierin een juiste balans en ontzeg jezelf niet alle ongezonde voeding die jij zo lekker vindt! Hoe meer je jezelf verbiedt hoe meer je er naar verlangt. Gun jezelf af en toe wat lekkers!

Ik heb ijs en chocola gegeten, alles is nu toch al verpest
Misschien herken jij deze gedachte ook wel? Je hebt de verleiding niet kunnen weerstaan. Nu voel je je slecht. Alles is toch al verpest dus wat maakt het nog uit! Dat koekje kan ik ook nog wel opeten of het de hele rol. En laat ik dan maar meteen pizza bestellen voor vanavond. Zonde toch? Het idee dat je perfect moet eten. Het ’alles of niets’ gevoel. Probeer te genieten van dat ijsje, koekje of die reep chocola en eet daarna weer een lekkere gezonde maaltijd. Blijf er niet in hangen!

Je lichaam
Als jij goed zorgt voor je lichaam en het veel gezonde brandstof geeft, dan kan een beetje ongezonde voeding echt geen kwaad. In een gezonde levensstijl heeft het maar een kleine impact op je lichaam/gezondheid. Je hoeft echt niet al je favoriete voedsel te verbannen om een gezonde levensstijl te creëren! Maak je lijft sterk door het te voorzien van fantastische voedingsstoffen, dan kan jouw lichaam een ’geniet moment’ heel goed opvangen!

Het hoeft niet perfect
Dit is precies wat ik jullie wil meegeven: het maakt weinig uit of je echt helemaal perfect eet of gewoon lekker gezond voor een goed resultaat. Een gezond leven draait het meest om gezonde voedingsmiddelen en gewoontes toevoegen. Op die manier laat je de ongezonde voedingsmiddelen vanzelf vaker links liggen met af en toe een geniet momentje.

Houd je lekker bezig met alle gezonde voedingsmiddelen die je wilt eten in plaats van alles wat je niet mag of niet zou moeten eten. Geef je lichaam lekker die ontspanning die het nodig heeft. Dat is echt gezonder dan alles perfect proberen te doen!

Tekst: Suzanne van Laar

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten