Tevreden met je ‘leven tussen de lakens’? Zo ja, ga vooral zo door, je hoeft niet verder te lezen. Zo nee, of is er ruimte voor verbetering: sex up your life met deze detox tips! Het is in ieder geval het proberen waard.

Lager pitje

Dat je seksleven op een lager pitje staat dan jij (of je partner) wenst, kan verschillende oorzaken hebben. Je bent moe, overwerkt of – laten we eerlijk zijn – niet helemaal happy en op je gemak in je blote lijf. Uit onderzoek blijkt dat mannen tijdens de hete uurtjes helemaal niet kijken naar borsten die niet meer 100% bestand zijn tegen de zwaartekracht of een of ander maanlandschap op onze benen. Ze kunnen namelijk maar één ding tegelijk en dat is: juist, focussen op een heerlijk moment met jou! Laat hierbij het laatste punt zo goed als opgelost zijn (samen met alle andere tips op Vivonline voor een strak en gezond lijf en stralende glow moet dat lukken), maar hoe gaan we de andere oorzaken te lijf?

Laag libido

Een laag libido kan onder andere ontstaan door stress, slaapgebrek, hormonale disbalansen of overgewicht. Maar ook kan het een teken zijn van teveel gifstoffen in je lichaam.  Met onderstaande tips kun je hier wat aan doen, zodat jij er binnen no-time weer ‘zin’ in hebt en je ook nog eens lekker voelt in je eigen lichaam.

Geraffineerde suikers

Weg met de geraffineerde suikers! Ze zorgen voor vetopslag, slaapproblemen, hormonale disbalansen en snellere veroudering. Snoep, koek, gebak, chips, frisdrank, witbrood etcetera zitten er vol mee. Laat deze producten dus staan.

Mineralen

Zorg ervoor dat je genoeg mineralen binnenkrijgt. Door gezond (veel groente) en gevarieerd te eten en indien nodig supplementen te slikken, komt dit helemaal goed.

Yoga

Doe aan yoga. Super voor de ontspanning, je houding en een positief zelfbeeld. Yoga helpt je bovendien om afvalstoffen sneller af te voeren.

Go Green

Go green! Groene groenten zorgen voor schoon bloed en zitten tevens boordevol anti-oxidanten.

Maca

Eet het superfood maca. Deze wonderplant uit Peru brengt je hormonen weer in balans, geeft energie, bestrijdt depressies en verhoogt het libido. Mensen die zwanger proberen te raken kunnen ook baat hebben bij maca. Het is makkelijk te gebruiken als poeder door je yoghurt of smoothie.

Have fun!

Tekst: Schrijfster Evelien Blom – PUREbyEvie

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten