Weet jij je eigen bloedgroep? Dan hebben wij hier de voedingsmiddelen waarbij jij het beste gebaat bent of juist niet. Weet jij je eigen bloedgroep niet, maar zou je deze wel graag willen weten? Geef dit even aan bij je huisarts.
Natuurgeneeskundige Peter D’Adamo heeft veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen bloedgroep, voeding en levensstijl. In eerste instantie was hij geïnspireerd door zijn vader, die had gemerkt dat iedereen anders reageerde op zijn voorgeschreven vegetarische of vetarme diëten. Hij concludeerde dat bloed de fundamentele voedingsbron is van het lichaam. Daarvan uitgaande zou dan een of ander aspect van het bloed misschien kunnen helpen om die verschillen te verduidelijken. Na talloze patiënten te hebben gezien in de loop der jaren, tekende zich een geleidelijk patroon af. Hij constateerde dat elke bloedgroep gebaat was bij specifieke voedingsmiddelen. Zo ontdekte hij bijvoorbeeld dat mensen met bloedgroep A slecht reageerden op een eiwitrijk dieet. Ze voelden zich moe en ziek. Daarentegen bleken mensen met bloedgroep O juist bijzonder goed te reageren op een eiwitrijk dieet. Zij konden grotere krachtinspanningen leveren. Het bloedgroepdieet is gericht op het bereiken van een optimale energiebalans. Het past dus wel een beetje bij de orthomoleculaire voedingskunde. Er bestaat ook een boek over het bloedgroep dieet.
Er zijn vier soorten bloedgroepen: O, A, B en AB. De indicatie positief en negatief spelen hierbij geen rol. De bloedgroep AB is een zeldzame bloedgroep en heeft dan ook het meest uitgebreide dieet van de onderstaande bloedgroepen.
Mensen met bloedgroep O
Mensen met bloedgroep O zijn vaker ontstekingsgevoelig. In deze bloedgroep komen artritis, huideczeem en peesontstekingen veelvuldig voor. Deze mensen kunnen beter geen tarwe, andere granen of koolhydraten nemen. Deze producten werken namelijk ontstekingen in de hand. Het lichaam verzuurd hierdoor. Zij kunnen zich beter richten op eiwitten, waardoor zij betere prestaties zullen leveren. Bij mensen met deze bloedgroep komen allergieën en intoleranties ook het meest voor. Verder kunnen zijn beter kidneybonen, mais, witte bonen, kool, linzen, bloemkool, spruitjes, avocado’s, sinaasappelen en mosterd vermijden.
Mensen met groep A
Mensen met bloedgroep A kunnen beter vegetarisch eten geadviseerd met veel koolhydraten in de vorm van groenten/fruit en zuivel. Zij zouden geen of zo min mogelijk vlees, bruine bonen, zuivel, lima bonen en tarwe moeten eten.
Mensen met groep B
Mensen met bloedgroep B zijn gebaat bij een heel gevarieerd dieet, bestaande uit vlees, vis, groenten en granen. Zij moeten er voor zorgen dat ze geen of weinig pinda’s, zaden, tarwe, linzen, sesam en boekweit consumeren.
Mensen met groep AB
Mensen met deze bloedgroep komen het best tot hun recht door het eten van lamsvlees, forel, kwark, pinda’s, linzen, rijstproducten, groene groenten en ananas. Zij moeten als het even kan rood vlees, lima bonen, mais, bruine bonen, zaden en boekweit vermijden. Het bloedgroepdieet was in principe gericht op een betere spijsvertering en gewichtsverlies. Maar in de orthomoleculaire voedingskunde en de natuurgeneeskunde is er inmiddels succesvol onderzoek gedaan naar de bijkomende voordelen van deze specifieke voedingsmiddelen bij iedere bloedgroep.
Tekst: Renée Beers voor VIVONLINE
Bron: CIVAS opleidingsinstituut en bloedgroepdieet.org
Wil je meer weten over bijvoorbeeld een stabiele bloedsuikerspiegel? Lees dan dit artikel!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
1 april 2015
Saoto soep
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
3 december 2015
Ontgif je groenten
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
1 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –