Zoals jullie weten is Vivian groot voorstander van glutenvrij eten. Je vindt op Vivonline dan ook volop tips en lekkere recepten voor een glutenvrije levensstijl. Om die reden zijn wij van de redactie dan ook erg enthousiast over een groots evenement wat op de agenda staat voor volgend weekend: De Grootste Glutenvrije Markt van Nederland! Wij tippen graag onze lezeressen die glutenvrij willen of moeten eten deze markt te bezoeken. Je kunt hier heel veel proeven, happen en shoppen! Organisator Glutenvrijemarkt.com, de grootste glutenvrije webwinkel van Nederland, heeft al vaker grote glutenvrije evenementen georganiseerd, maar deze markt is hun toppunt tot nu toe. Hoe komt dat?

“Naast de markten die we organiseren op onze eigen locatie in Leiden, zoals het Glutenvrij Lente Festival van vorig jaar, zijn wij erg enthousiast geworden om onze markten ook op andere locaties te houden. We merken dat er zo veel vraag is door het hele land naar onze producten. Ook wil men heel graag producten proeven en vergelijken. Door deze grote vraag willen we deze markt nog toegankelijker voor iedereen. We hebben daarom de handen ineen geslagen met Hart voor de Zaak en Het Idee om ook op andere locaties glutenvrije markten te houden. We hebben al succesvolle events gehouden in Villa ArenA in Amsterdam en houden nu een markt op de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude. Op deze manier combineren we een dagje shoppen in een winkelcentrum met glutenvrij shoppen en happen!” vertelt Marieke de Groot van de organisatie.

 

Maar wat maakt deze glutenvrije markt De Grootste van Nederland?

Dat is eigenlijk heel simpel: met 55 kramen vol met 100% glutenvrije producten en 5 foodtrucks met heerlijke glutenvrije versnaperingen is dit de grootste glutenvrije markt die in Nederland gehouden wordt. Denk aan glutenvrij brood, pizza’s, snacks, koekjes en gezond snoep. Ook vind je hier leuke producten zoals lijnzaadcrackers, keltisch zeezout met kruiden en de beste kokosolie. Ook is er veel lekkers te vinden met minder suiker en voor mensen met lactose intolerantie en voor veganisten is er ook veel te kiezen. Tijdens de markt kun je niet alleen shoppen en happen: ook kun je bakdemonstraties bijwonen van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Je kunt al je dieetvragen stellen aan voedingsdeskundige Monique van Beter door Eten en je kunt genieten van de muziek van de DJ. Er zijn leuke traktaties en de kinderen kunnen meedoen met de speurtocht. Deze dag is een beleving voor zowel jong als oud, met gluten intolerantie én zonder!

 

Even praktisch: wie wat waar hoe?

De Grootste Glutenvrije Markt van Nederland vindt zaterdag 2 juni 2018 plaats op de Rijneke Boulevard, Hoge Rijndijk 313G in Zoeterwoude. De entree is gratis en je kunt hier ook gratis parkeren (wees wel op tijd!). Met het openbaar vervoer is de locatie ook goed bereikbaar. Het evenement is van 10 tot 17 uur: lekker lang dus! Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het evenement op Facebook! Wil je op de hoogte blijven van volgende glutenvrije markten georganiseerd door Glutenvrijemarkt.com? Volg deze leuke webshop dan op ook op Facebook!

 

Laat je ons even weten wat je ervan vond?

Ga jij naar deze glutenvrije markt en wil je je ervaringen delen? Wij horen het heel graag! Laat een reactie achter onder dit bericht met wat jij er leuk of minder leuk aan vond. Ook horen wij graag welke andere glutenvrije evenementen jij bijwoont en waarom. We wensen je veel plezier!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten