Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
12 maart 2015
Insecten als snack
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
23 februari 2016
Hongergevoel?
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
3 juli 2020
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –