Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
4 oktober 2017
Help mij water drinken
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
9 juni 2016
Rode linzensoep
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
9 september 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –