Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Gerelateerde berichten
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
24 april 2014
10x eten tegen zonnebrand
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
12 december 2020