Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 september 2016
Keltisch zeezout
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
9 november 2014
Herfstige salade
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
6 oktober 2014
Eetdagboek review
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
25 april 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –