Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
4 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –