Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
25 maart 2015
De vetfluisteraar
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
31 juli 2014
A kiwi a day…
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
7 augustus 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –