Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
29 augustus 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –