Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
10 juli 2015
Voeding met Viv
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
23 maart 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –