Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
2 juli 2014
Aan het infuus
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
25 januari 2015
Glutenintolerantie
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
17 december 2015
Strakke benen en billen?
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
9 april 2014
Ontzuren met thee
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
18 februari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –