Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
28 oktober 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –