Groen Groen Groen met geneeskrachtige basilicum 

Weer een heerlijke groene vitaminebom! Deze keer met de basilicumblaadjes als ‘hoofdsmaakmaker’. Wij zijn fan!

Basilicum wordt ook wel koningskruid genoemd. Het heeft niet alleen een geweldige aroma, maar ook veel voedingswaarden, vitaminen, mineralen én geneeskrachtige werken. Zo werd het vroeger al toegepast bij o.a. verkoudheid, onzuivere huid, infecties, hoesten, hoofdpijn, misselijkheid en ter kalmering van de geest en verbetering van de stemming.

Joepie! Waar wacht je nog op?

Geneeskrachtige basilicum smoothie

Ingrediënten
1 kleine romaine sla
1 handvol spinazie
2 cm broccoli stronk
1 komkommer
6 aardbeien (mag ook diepvries zijn)
handjevol basilicum blaadjes
handjevol ijsklontjes

Snijd de komkommer door de helft. Doe de eerste helft van de komkommer in de juicer  vervolgens alle andere ingrediënten en eindig met de tweede helft van de komkommer. Juice en schenk in een glas over de ijsklontjes.

  • de ijsklontjes kun je natuurlijk altijd achterwege laten als je dat fijner vindt!
  • Wanneer de aardbeien in het seizoen zijn, is het natuurlijk aan te raden om ze lekker vers in huis te halen. Zo niet, dan zijn diepvries aardbeiden een heel goed alternatief!

Waarom deze juice goed voor je is?
Groener dan groen. De juice zit boordevol chlorofyl, vitamines en mineralen. De aardbeien en de basilicumblaadjes geven deze juice een heerlijke frisse en zomerse smaak.

www.vivonline.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten