Het is zomer! Dat betekent dat we allemaal weer op zoek gaan naar lekkere zomerse gerechten. Hoewel slanke drankjes en salades natuurlijk een perfecte uitkomst zijn om je minder zorgen te hoeven maken over je bikini, zijn er héus ook nog meer opties. Deze 2 gerechten uit het boek ‘Good Food‘ laten zien dat je óók zonder zorgen kunt genieten van een lekker stukje vis. Uit de pan, oven en zélfs mogelijk op de BBQ! En ook nog eens met gezonde omega-3 vetten. Wat wil een mens nog meer?
Ben je net als wij dol op zalm? Dan ga je het zalmpakketje met citroen echt heerlijk vinden! Zijn er gezinsleden die toch nog even moeten wennen aan (de smaak van) vis? Dan kun je gerust deze kabeljauw op tafel zetten, zacht van smaak, en heerlijk gecombineerd met pesto en groenten. Eet smakelijk!
Kabeljauw uit de oven met geitenkaas, pesto en groenten
Groenten bevatten veel vezels en zijn supergoed voor je darmen. Ze zijn eenvoudig te bereiden en hebben veel smaak. Ook als je veel sport heb je veel groenten nodig om te alkaliseren (ontzuren), dan is dit recept een echte aanrader!
Voor 4 personen
Nodig?
Voorbereiding: 5 min
- 400 g kabeljauw
- 4 zoete aardappelen (met of zonder schil, wat je lekker vindt)
- 1 stronk broccoli
- 1 courgette
- Handvol mini-tomaatjes
- 1 bouillonblokje
- Geitenkaas (geraspt)
- Bol knoflook
- Pesto (zonder kunstmatige toevoegingen)
- Peper & Zout
- Olijfolie
- Ovenschaal
Hoe maak je het?
Bereiding: 15 min
- Verwarm de oven voor op 200 C en bestrooi beide kanten van de kabeljauw met zout.
- Was de groenten en snijd in grove stukken (behalve de tomaatjes!)
- Pak de ovenschaal en leg de kabeljauw in een klein laagje water en voeg hier het bouillonblokje aan toe. Leg de knoflook (in de schil) erbij, dan kun je die straks heel gemakkelijk uitdrukken wanneer je gerecht uit de oven komt. Verdeel de groenten rondom de vis.
- Besmeer de vis met een dun laagje pesto en strooi er wat geraspte geitenkaas over.
- Zet de vis voor +/- 15 min in de oven. Check tussendoor of de vis niet te droog wordt.
- Serveer naar smaak nog met wat peper, zout, olijfolie… super lekker!!
Zalmpakketje met citroen, dille, en gevulde zoete aardappel
Zalm is lekker licht verteerbaar. Ook een ideaal gerecht om te koken voor vrienden. Wanneer de zalm in de oven zit, heb jij tijd om lekker even te kletsen!
Voor 1 persoon
Nodig?
Voorbereiding: 5 min
- 1 zoete aardappel
- 150 gr zalm
- bosje dile
- peper & zout
- 2 tenen knoflook
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- zilverfolie
- beetje roomboter (om in te vetten)
Nodig voor de saus:
- half bakje geitenyoghurt
- komkommer
- bosje bieslook
- peper & zout
Hoe maak je het?
Bereiding: 15 min
- Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd boven in de zoete aardappel een diep kruis.
- Vouw de aardappel een beetje open en leg deze meteen in zilverfolie in de oven.
- Neem een nieuw stukje zilverfolie en smeer deze in met roomboter.
- Sprenkel wat zout en olijfolie over de zalm en leg de vis op het folie.
- Strooi er nog wat dille overheen en stop de knoflook (in schil) in het pakketje erbij.
- Maak af met nog een klein beetje peper, zout en citroensap.
- Vouw het pakketje dicht en zet de vis nog ongeveer 15 min in de oven. Houd goed in de gaten dat de zalm niet te droog wordt. Haal daarna de aardappel en vis uit de oven. De pakketjes zijn heet van binnen, dus pas op je vingers.
- Doe alle ingrediënten van de saus in en kom, roer goed door. Serveer de saus bij de zalm en de zoete aardappel. Eet smakelijk!
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne Ruhé (auteur) snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
12 december 2014
15 foods voor 2015
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
25 juli 2015
Voeding met Viv
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
30 januari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –