Hmm de zomer komt er weer aan! Dat betekent dat we allemaal weer op zoek gaan naar lekkere zomerse gerechten. Hoewel slanke drankjes en salades natuurlijk een perfecte uitkomst zijn om je minder zorgen te hoeven maken over je bikini, zijn er héus ook nog meer opties. Deze 2 gerechten uit het boek ‘Good Food‘ laten zien dat je óók zonder zorgen kunt genieten van een lekker stukje vis. Uit de pan, oven en zélfs mogelijk op de BBQ! En ook nog eens met gezonde omega-3 vetten. Wat wil een mens nog meer?
Ben je net als wij dol op zalm? Dan ga je het zalmpakketje met citroen echt heerlijk vinden! Zijn er gezinsleden die toch nog even moeten wennen aan (de smaak van) vis? Dan kun je gerust deze kabeljauw op tafel zetten, zacht van smaak, en heerlijk gecombineerd met pesto en groenten. Eet smakelijk!
Kabeljauw uit de oven met geitenkaas, pesto en groenten
Groenten bevatten veel vezels en zijn supergoed voor je darmen. Ze zijn eenvoudig te bereiden en hebben veel smaak. Ook als je veel sport heb je veel groenten nodig om te alkaliseren (ontzuren), dan is dit recept een echte aanrader!
Voor 4 personen
Nodig?
Voorbereiding: 5 min
- 400 g kabeljauw
- 4 zoete aardappelen (met of zonder schil, wat je lekker vindt)
- 1 stronk broccoli
- 1 courgette
- Handvol mini-tomaatjes
- 1 bouillonblokje
- Geitenkaas (geraspt)
- Bol knoflook
- Pesto (zonder kunstmatige toevoegingen)
- Peper & Zout
- Olijfolie
- Ovenschaal
Hoe maak je het?
Bereiding: 15 min
- Verwarm de oven voor op 200 C en bestrooi beide kanten van de kabeljauw met zout.
- Was de groenten en snijd in grove stukken (behalve de tomaatjes!)
- Pak de ovenschaal en leg de kabeljauw in een klein laagje water en voeg hier het bouillonblokje aan toe. Leg de knoflook (in de schil) erbij, dan kun je die straks heel gemakkelijk uitdrukken wanneer je gerecht uit de oven komt. Verdeel de groenten rondom de vis.
- Besmeer de vis met een dun laagje pesto en strooi er wat geraspte geitenkaas over.
- Zet de vis voor +/- 15 min in de oven. Check tussendoor of de vis niet te droog wordt.
- Serveer naar smaak nog met wat peper, zout, olijfolie… super lekker!!
Zalmpakketje met citroen, dille, en gevulde zoete aardappel
Zalm is lekker licht verteerbaar. Ook een ideaal gerecht om te koken voor vrienden. Wanneer de zalm in de oven zit, heb jij tijd om lekker even te kletsen!
Voor 1 persoon
Nodig?
Voorbereiding: 5 min
- 1 zoete aardappel
- 150 gr zalm
- bosje dile
- peper & zout
- 2 tenen knoflook
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- zilverfolie
- beetje roomboter (om in te vetten)
Nodig voor de saus:
- half bakje geitenyoghurt
- komkommer
- bosje bieslook
- peper & zout
Hoe maak je het?
Bereiding: 15 min
- Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd boven in de zoete aardappel een diep kruis.
- Vouw de aardappel een beetje open en leg deze meteen in zilverfolie in de oven.
- Neem een nieuw stukje zilverfolie en smeer deze in met roomboter.
- Sprenkel wat zout en olijfolie over de zalm en leg de vis op het folie.
- Strooi er nog wat dille overheen en stop de knoflook (in schil) in het pakketje erbij.
- Maak af met nog een klein beetje peper, zout en citroensap.
- Vouw het pakketje dicht en zet de vis nog ongeveer 15 min in de oven. Houd goed in de gaten dat de zalm niet te droog wordt. Haal daarna de aardappel en vis uit de oven. De pakketjes zijn heet van binnen, dus pas op je vingers.
- Doe alle ingrediënten van de saus in en kom, roer goed door. Serveer de saus bij de zalm en de zoete aardappel. Eet smakelijk!
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne Ruhé (auteur) snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
19 augustus 2019
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
29 december 2017
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –