We realiseren ons steeds meer dat we goed voor ons lichaam willen zorgen. Daarom deel ik met jou mijn persoonlijke tips om onze weerstand een zetje te geven.  

8 ANTI-GRIEP TIPS.

Onderstaande producten staan bekend om hun antivirale en antibacteriële eigenschappen en stimuleren je immuunsysteem, zodat jij hopelijk snel opknapt of zelfs de griep ontspringt.

1. Vitamine C – heeft een antioxidant functie, verhoogt de weerstand en draagt daarom bij aan een spoedig herstel mocht je de griep hebben. Maar het helpt ook preventief. Een hoge dosis hiervan vind je o.a. in citrusvruchten, donkere bladgroenten, broccoli, kiwi, paprika, tomaat, peterselie en rozenbottel. Dat betekent dus veel groente en fruit eten! Ook kinderen raad ik dit aan. Je mag ook een supplement nemen. Ongeveer 1000 mg Vitamine C extra slikken is aan te raden. Dit is mijn favoriet! Deze Vitamine C is liposomaal en daardoor heb je hier maar 1 a 2 pillen per dag van nodig.

2. Vitamine D3; is ontzettend belangrijk om het immuunsysteem te versterken. We hebben zonlicht nodig om Vit D3 aan te maken en daarom is het heerlijk dat de zon nu gaat schijnen. En we kunnen nu lekker in de tuin zitten met ons gezichtje even in de zon. Maar op de niet zonnige dagen en bij een verzwakt immuunsysteem zou ik zeker vitamine D3 suppleren. Ook voor kinderen en zwangeren vrouwen is wat extra Vitamine D3 onmisbaar nu. De aanbevolen hoeveelheden zijn 5,000 IU (international units) voor volwassenen, kinderen 2,000 IU, en baby’s 1,000 IU… Sinds kort: mijn eigen Vitamine D3, in combi met magnesium en K2. Draagt bij tot behoud van spierfunctie, botten en tanden. Goed voor huid, slijmvliezen en gezichtsvermogen. Ondersteunt o.a. het immuunsysteem, zenuwstelsel en metabolisme. Kan bijdragen aan vermindering van stress en vermoeidheid.

3. Zink – verjaagt en voorkomt verkoudheid. Het geeft het immuunsysteem een duwtje in de rug.  Oesters bevatten heel veel zink, mocht je deze lekker vinden. Ook mag je een klein beetje extra suppleren. Je zou een bijvoorbeeld zink zuigtabletten kunnen nemen. Deze tabletten kunnen de ernst van virale infecties in de keel tegengaan. Het gaat hierbij expliciet om zuigtabletten! (Online te koop, volg de richtlijnen op de verpakking).

4. Echinacea – is een populair en eeuwenoud kruidenmiddel tegen griep en verkoudheid en stimuleert het immuunsysteem en het helpt gewoon. Ze zijn in allerlei soorten te verkrijgen.

5. Blijf bewegen! We zijn nu geneigd om binnen te blijven. Maar toch is het wel erg belangrijk om iets te blijven doen aan beweging. Ook voor kinderen. Ga de bossen in, lekker wandelen, fiets een rondje, spring even lekker met je kids op de trampoline of doe een 10 minute work-out online.

6. Groente, groente en nog een groente. Groente en fruit is nu natuurlijk essentieel, niet alleen voor je vitamine C, nee alle vitamines mineralen en antioxidanten bevinden zich in groente. Dus probeer toch ook zoveel mogelijk gezonde gerechten op tafel te zetten. Ook diepvriesgroenten zijn nu aan te raden.

7. Slaap! Je lichaam gebruikt veel energie om ziekten te bestrijden, daarom worden we zo moe als we ziek zijn of worden. Luister naar de aanwijzingen die je lichaam je probeert te geven en rust. Van alle adviezen die ik kan geven, is slaap waarschijnlijk de beste natuurlijke remedie die ik kan aanbevelen. Je hebt echt slaap nodig om je lichaam te laten herstellen. Dus wat vroeger naar bed kan je lichaam nu goed gebruiken.

8. Hydrateer! Een belangrijk ding om nu goed te blijven doen, zeker als je je al grieperig voelt. Dan is het aanvullen van vocht dat verloren is gegaan door zweet, urine en verminderde voedselinname nog belangrijker. Mijn favoriete vloeistoffen zijn gefilterd water, hete thee en bottenbouillon. 

Woman Supplements by Vivian:
Onze complete Deluxe Box verpakt in een heerlijke roze cadeaubox. De Deluxe Box bevat een Liposomale Multi, Liposomale Vitamine D3/K2 & Liposomale Magnesium en Vegan Omega 3. Een heerlijk pakket om je lichaam te ondersteunen met de basisstofjes die je nodig hebt!

Voor iedereen, houd moed en zorg goed voor jezelf en elkaar. Stay safe!

Liefs Vivian

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten