Met het warme weer lekker aan de BBQ geweest maar nu even toe aan een zonnig maar stevig en vegetarisch vitaminebommetje? Zoek niet verder. Deze kruidige rode linzensoep vol groenten kun je prima als vullende avondmaaltijd eten. Voor de grotere eters kun je hem serveren met papadums, en laat (homemade) hummus daarbij nou weer heel erg lekker zijn. Voor zowel kleinere als grotere eters dus een prima plan!
Rode linzensoep (met lekker veel groenten!)
Je hebt nodig:
(voor ongeveer 4 personen)
- Ui (1)
- Olijfolie
- Knoflook (3 teentjes)
- Rode peper ( of theelepel sambal)
- Zakje rode linzen of 2 blikjes linzen (als je niet zoveel tijd hebt)
- Groente of tuinkruiden bouillon (2 liter)
- Selderij (3 a 4 stengels)
- Wortel (250 gram)
- Verse tomaten (5)
- Courgette (1)
- Ras el Hanout kruiden (ongeveer 1.5 theelepel)
Verse platte peterselie en/of koriander (naar smaak)
Voor extra pit: gedroogde gemalen rode peper
Hou je niet van pittig maar wil je een zachtere, meer romige variant?
Voeg wat kokosmelk toe, maar ook (soya) kookroom of wat crème fraîche doet het ‘m.
Aan de slag!
Snij een ui, wat teentjes knoflook en een rode peper (of voeg een beetje sambal toe!).
Roerbak dit met een beetje olijfolie in een diepe soep(pan).
Voeg rode linzen toe. Laat 20 minuutjes zachtjes koken, doe dit in groente of tuinkruiden bouillon.
Roerbak groenten naar smaak. Selderijstengel, wortel, verse tomaten en courgette zijn samen heerlijk. Voeg ze daarna toe aan de kokende soep. Nog heel even laten doorkoken. Maak af met Ras el Hanout kruiden, verse platte peterselie en/of koriander.
Proef even of het genoeg pit heeft en kruidig genoeg is. Soms is het lekker nog wat gedroogde gemalen rode peper toe te voegen. Hou je niet van pittig kun je er ook een scheutje kokosmelk doorheen roeren.
Serveertip
Lekker met papadums en (zelfgemaakte) hummus.
Smakelijk!
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
19 juni 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –