Met het warme weer lekker aan de BBQ geweest maar nu even toe aan een zonnig maar stevig en vegetarisch vitaminebommetje? Zoek niet verder. Deze kruidige rode linzensoep vol groenten kun je prima als vullende avondmaaltijd eten. Voor de grotere eters kun je hem serveren met papadums, en laat (homemade) hummus daarbij nou weer heel erg lekker zijn. Voor zowel kleinere als grotere eters dus een prima plan!
Rode linzensoep (met lekker veel groenten!)
Je hebt nodig:
(voor ongeveer 4 personen)
- Ui (1)
- Olijfolie
- Knoflook (3 teentjes)
- Rode peper ( of theelepel sambal)
- Zakje rode linzen of 2 blikjes linzen (als je niet zoveel tijd hebt)
- Groente of tuinkruiden bouillon (2 liter)
- Selderij (3 a 4 stengels)
- Wortel (250 gram)
- Verse tomaten (5)
- Courgette (1)
- Ras el Hanout kruiden (ongeveer 1.5 theelepel)
Verse platte peterselie en/of koriander (naar smaak)
Voor extra pit: gedroogde gemalen rode peper
Hou je niet van pittig maar wil je een zachtere, meer romige variant?
Voeg wat kokosmelk toe, maar ook (soya) kookroom of wat crème fraîche doet het ‘m.
Aan de slag!
Snij een ui, wat teentjes knoflook en een rode peper (of voeg een beetje sambal toe!).
Roerbak dit met een beetje olijfolie in een diepe soep(pan).
Voeg rode linzen toe. Laat 20 minuutjes zachtjes koken, doe dit in groente of tuinkruiden bouillon.
Roerbak groenten naar smaak. Selderijstengel, wortel, verse tomaten en courgette zijn samen heerlijk. Voeg ze daarna toe aan de kokende soep. Nog heel even laten doorkoken. Maak af met Ras el Hanout kruiden, verse platte peterselie en/of koriander.
Proef even of het genoeg pit heeft en kruidig genoeg is. Soms is het lekker nog wat gedroogde gemalen rode peper toe te voegen. Hou je niet van pittig kun je er ook een scheutje kokosmelk doorheen roeren.
Serveertip
Lekker met papadums en (zelfgemaakte) hummus.
Smakelijk!
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
10 juli 2015
Voeding met Viv
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
3 september 2015
Gezonde chocopasta
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
10 juni 2015
SLA: het kookboek
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
30 april 2014
ONE event!
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
14 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –