Houd jij ook zo van de zomer?

De zon op je huid, mooie outfit aan, zomers make-upje, en lekker flaneren langs de boulevard. Maar hoe houd je dat zorgeloos vol? Deze juice van frecious voorziet je van alle energie die je deze zomer nodig hebt!

Dorstlessende zomerse juice: Melonade

De Melonade bestaat hoofdzakelijk uit watermeloen, grapefruit en limoen. En zoals je misschien al kunt raden smaakt dat dus zacht en zomerzoet, met een fris bittere touch van grapefruit en limoen.

De ingrediënten zijn super hydraterend door de vele elektrolyten: dat zijn mineralen die belangrijk zijn voor je vochtbalans. Daarnaast bevat watermeloen ook nog eens citrulline en arginine: deze stoffen bezorgen je meer energie en uithoudingsvermogen. Nog een ander voordeel is dat ze voor snel herstel van spieren zorgen.

Mooi van binnen van van buiten..

Niet geheel onbelangrijk wanneer je gaat flaneren langs de boulevard is dat je er natuurlijk fantastisch uitziet. Laat dat maar aan het zogenoemde ‘lycopeen’ over. Zowel roze grapefruit als watermeloen puilen uit van deze stof. Het zorgt voor een mooie glans op je huid en werkt bovendien anti-aging.

Anti-kater tip

En is het strandfeestje een beetje later geworden dan gepland? Watermeloen, grapefruit en limoen bevatten alledrie kalium, vitamine C en antioxidanten, welke een fijne anti kater-werking hebben. Naast het herstellen van je vochtbalans, en het stimuleren van je lever, helpt kalium ook je nieren een handje.

Mannen opgelet! En vrouwen trouwens ook..

Wist je dat de watermeloen door inheemse culturen al eeuwenlang wordt gebruikt als middel tegen nierstenen, een hoge bloeddruk en diabetes? En voor de mannen onder ons… het werkt potentieverhogend. Het stofje citrulline kan namelijk de bloedvaten verwijden. En ja dames, dat klinkt dus als een alternatief voor… viagra.

Frecious Slowjuice

 

Hoe vind je een rijpe watermeloen?

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, die gezonde voordelen van de watermeloen. Maar wanneer je zelf een lekker sapje of hapje wil maken met de watermeloen, dan wil je er het liefst natuurlijk eentje die goed zoet is.

Maar hoe weet je of hij rijp is voordat je hem opensnijdt? 

3 x tips!

1. Zoek de vlek 
Een rijpe meloen heeft vaak een gele vlek ergens op de schil. Dit vlekje geeft aan dat de meloen op de grond is gelegd om in de zon te rijpen. Mocht je geen gele vlek zien, dan is de kans dus vrij groot dat hij nog niet rijp is.

2. Let op het gewicht
Hoe zwaarder, hoe beter! Een ander teken dat je een rijpe meloen te pakken hebt, is een zwaar gewicht. Wanneer je bij het oppakken het idee hebt dat de meloen veel zwaarder is dan hij er op het oog uitziet, weet je dat je goed zit.

3. Kloppen
Heb jij in de supermarkt weleens iemand zien kloppen op een watermeloen? Je had het misschien niet verwacht, maar deze persoon is goed bezig om een rijpe meloen te scoren! Echt het proberen waard. Klop op de meloen en luister naar wat voor geluid ‘ie maakt. Een rijpe meloen zal eerder een hol geluid maken en geen dof geluid.

Mooie zoete zomer gewenst!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten