Het is weer bijna tijd voor kerst en dat vraagt om heerlijke kerstkoekjes. Deze gingerbread koekjes zijn heerlijk en daarnaast zijn ze ook nog eens gezond! Je kunt ze dus zonder schuldgevoelens eten en daarnaast maak je de hele familie hier heel blij mee.
De gingerbread koekjes zijn: graanvrij, glutenvrij, suikervrij, en daarnaast zitten er kruiden in die ontstekingen tegengaan (gember en kaneel). De kerstkoekjes zijn heerlijk gekruid, zoet, knapperig en ze passen uiteraard perfect binnen het thema.
Ingrediënten:
- 2 cups amandelmeel
- ½ cup boekweitmeel
- ½ cup kokossuiker
- 2 theelepels gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- ½ theelepel (glutenvrij) bakpoeder
- 1 eetlepel gemalen gember
- ¼ theelepel zout
- snufje peper
- 2 eetlepels avocado olie
- 1 ½ theelepel vanille
- ⅓ cup melasse stroop (dit is een vervanging voor reguliere stroop)
- 1 ei
- grof zeezout (optie voor garnering)
- gezonde frosting (verkrijgbaar in natuurwinkels)
Bereiden:
- Pak een grote kom en mix de volgende ingrediënten tot een gelijk geheel: amandelmeel, boekweitmeel, kokossuiker, gember, kaneel, kruidnagel, bakpoeder, zout en peper.
- Roer nu de volgende ingrediënten er doorheen: avocado olie, vanille, melasse stroop en het ei. Meng dit alles totdat er een massa ontstaat, mocht het deeg te nattig zijn kun je hier ¼ cup of ½ cup extra amandelmeel aan toevoegen. Doe dit door iedere keer een theelepeltje aan het beslag toe te voegen.
- Maak twee ballen van het deeg. Verpak ze vervolgens allebei in bakpapier, en zet ze een uur in de koelkast om te koelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Haal vast een bal uit de koelkast. Plaats deze op keukenpapier en leg hier nog een stuk keukenpapier bovenop. Gebruik een deegroller, en rol tot het ongeveer 2,5 cm dik is.
- Gebruik koekjes vormen voor jouw kerstkoekjes naar keuze. Plaats de koekjes stuk voor stuk op het bakpapier in de ovenschaal.
- Ga door met de andere bal en herhaal alle eerder gemaakte stappen.
- Besprenkel de koekjes indien gewenst met zeezout.
- Bak de kerstkoekjes 10 tot 12 minuten goudbruin.
- Laat de gingerbread koekjes nu nog 5 minuten afkoelen en wanneer ze volledig afgekoeld zijn, kun je deze versieren met frosting.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
21 december 2017
Cravings… Wat zijn dat eigenlijk? En hoe kom je er vanaf?
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
29 april 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –