Het is weer bijna tijd voor kerst en dat vraagt om heerlijke kerstkoekjes. Deze gingerbread koekjes zijn heerlijk en daarnaast zijn ze ook nog eens gezond! Je kunt ze dus zonder schuldgevoelens eten en daarnaast maak je de hele familie hier heel blij mee.
De gingerbread koekjes zijn: graanvrij, glutenvrij, suikervrij, en daarnaast zitten er kruiden in die ontstekingen tegengaan (gember en kaneel). De kerstkoekjes zijn heerlijk gekruid, zoet, knapperig en ze passen uiteraard perfect binnen het thema.
Ingrediënten:
- 2 cups amandelmeel
- ½ cup boekweitmeel
- ½ cup kokossuiker
- 2 theelepels gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- ½ theelepel (glutenvrij) bakpoeder
- 1 eetlepel gemalen gember
- ¼ theelepel zout
- snufje peper
- 2 eetlepels avocado olie
- 1 ½ theelepel vanille
- ⅓ cup melasse stroop (dit is een vervanging voor reguliere stroop)
- 1 ei
- grof zeezout (optie voor garnering)
- gezonde frosting (verkrijgbaar in natuurwinkels)
Bereiden:
- Pak een grote kom en mix de volgende ingrediënten tot een gelijk geheel: amandelmeel, boekweitmeel, kokossuiker, gember, kaneel, kruidnagel, bakpoeder, zout en peper.
- Roer nu de volgende ingrediënten er doorheen: avocado olie, vanille, melasse stroop en het ei. Meng dit alles totdat er een massa ontstaat, mocht het deeg te nattig zijn kun je hier ¼ cup of ½ cup extra amandelmeel aan toevoegen. Doe dit door iedere keer een theelepeltje aan het beslag toe te voegen.
- Maak twee ballen van het deeg. Verpak ze vervolgens allebei in bakpapier, en zet ze een uur in de koelkast om te koelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Haal vast een bal uit de koelkast. Plaats deze op keukenpapier en leg hier nog een stuk keukenpapier bovenop. Gebruik een deegroller, en rol tot het ongeveer 2,5 cm dik is.
- Gebruik koekjes vormen voor jouw kerstkoekjes naar keuze. Plaats de koekjes stuk voor stuk op het bakpapier in de ovenschaal.
- Ga door met de andere bal en herhaal alle eerder gemaakte stappen.
- Besprenkel de koekjes indien gewenst met zeezout.
- Bak de kerstkoekjes 10 tot 12 minuten goudbruin.
- Laat de gingerbread koekjes nu nog 5 minuten afkoelen en wanneer ze volledig afgekoeld zijn, kun je deze versieren met frosting.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
2 oktober 2017
PLTS: The angels workout is nu ook in Amsterdam
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
21 augustus 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –