Voor 3 of 4 personen (afhankelijk van kleine of grote eters)
Ingrediënten
200 gram speltkorrels
1 zoete aardappel, in blokjes
2 bieten, rauw, in blokjes
½ van het snijbiet van de bieten, fijn gehakt
100 gram walnoten, fijngehakt
2 rode uien, ongepeld
1 flinke el kokosolie
Dressing
1/2 cup walnootolie
4 el frambozenazijn
1 flinke theelepel mosterd
zout/peper
1 knoflookbol, ongepeld
Hoe maak je deze heerlijke salade?
1. Week de speltkorrels 12 uur in een kom met water.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de speltkorrels in 20 minuten gaar, giet af en laat met de deksel op de pan staan.
3. Bekleed een bakplaat met bakfolie en leg de zoete aardappel, de ongepelde uien en knoflook erop. Besmeer alles met kokosolie. Zet voor 15 minuten in de oven en schep dan de zoete aardappel om. Zet nog eens voor 10 minuten in de oven.
4. Snijd de bovenkant van de knoflookbol eraf en knijp de knoflook tenen (nu zacht) uit in een bakje. Mix me de rest van de ingrediënten van de dressing.
5. Pel de ui en snij in kleine stukjes. Meng de speltkorrels, aardappel, bieten, snijbiet, walnoten en uien door elkaar. Giet de dressing erover en serveer!
Bron: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
23 februari 2016
Hongergevoel?
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
9 juni 2016
Rode linzensoep
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
14 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –