Het is weer bijna tijd voor kerst en dat vraagt om heerlijke kerstkoekjes. Deze gingerbread koekjes zijn heerlijk en daarnaast zijn ze ook nog eens gezond! Je kunt ze dus zonder schuldgevoelens eten en daarnaast maak je de hele familie hier heel blij mee.
De gingerbread koekjes zijn: graanvrij, glutenvrij, suikervrij, en daarnaast zitten er kruiden in die ontstekingen tegengaan (gember en kaneel). De kerstkoekjes zijn heerlijk gekruid, zoet, knapperig en ze passen uiteraard perfect binnen het thema.
Ingrediënten:
- 2 cups amandelmeel
- ½ cup boekweitmeel
- ½ cup kokossuiker
- 2 theelepels gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- ½ theelepel (glutenvrij) bakpoeder
- 1 eetlepel gemalen gember
- ¼ theelepel zout
- snufje peper
- 2 eetlepels avocado olie
- 1 ½ theelepel vanille
- ⅓ cup melasse stroop (dit is een vervanging voor reguliere stroop)
- 1 ei
- grof zeezout (optie voor garnering)
- gezonde frosting (verkrijgbaar in natuurwinkels)
Bereiden:
- Pak een grote kom en mix de volgende ingrediënten tot een gelijk geheel: amandelmeel, boekweitmeel, kokossuiker, gember, kaneel, kruidnagel, bakpoeder, zout en peper.
- Roer nu de volgende ingrediënten er doorheen: avocado olie, vanille, melasse stroop en het ei. Meng dit alles totdat er een massa ontstaat, mocht het deeg te nattig zijn kun je hier ¼ cup of ½ cup extra amandelmeel aan toevoegen. Doe dit door iedere keer een theelepeltje aan het beslag toe te voegen.
- Maak twee ballen van het deeg. Verpak ze vervolgens allebei in bakpapier, en zet ze een uur in de koelkast om te koelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Haal vast een bal uit de koelkast. Plaats deze op keukenpapier en leg hier nog een stuk keukenpapier bovenop. Gebruik een deegroller, en rol tot het ongeveer 2,5 cm dik is.
- Gebruik koekjes vormen voor jouw kerstkoekjes naar keuze. Plaats de koekjes stuk voor stuk op het bakpapier in de ovenschaal.
- Ga door met de andere bal en herhaal alle eerder gemaakte stappen.
- Besprenkel de koekjes indien gewenst met zeezout.
- Bak de kerstkoekjes 10 tot 12 minuten goudbruin.
- Laat de gingerbread koekjes nu nog 5 minuten afkoelen en wanneer ze volledig afgekoeld zijn, kun je deze versieren met frosting.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
27 juni 2018
Afvallen met vet: Courgette-knoflookgratin
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
21 december 2017
Cravings… Wat zijn dat eigenlijk? En hoe kom je er vanaf?
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
18 november 2018
10 kilo afvallen? Hier 9 tips
20 juli 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –