Het is weer bijna tijd voor kerst en dat vraagt om heerlijke kerstkoekjes. Deze gingerbread koekjes zijn heerlijk en daarnaast zijn ze ook nog eens gezond! Je kunt ze dus zonder schuldgevoelens eten en daarnaast maak je de hele familie hier heel blij mee.
De gingerbread koekjes zijn: graanvrij, glutenvrij, suikervrij, en daarnaast zitten er kruiden in die ontstekingen tegengaan (gember en kaneel). De kerstkoekjes zijn heerlijk gekruid, zoet, knapperig en ze passen uiteraard perfect binnen het thema.
Ingrediënten:
- 2 cups amandelmeel
- ½ cup boekweitmeel
- ½ cup kokossuiker
- 2 theelepels gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- ½ theelepel (glutenvrij) bakpoeder
- 1 eetlepel gemalen gember
- ¼ theelepel zout
- snufje peper
- 2 eetlepels avocado olie
- 1 ½ theelepel vanille
- ⅓ cup melasse stroop (dit is een vervanging voor reguliere stroop)
- 1 ei
- grof zeezout (optie voor garnering)
- gezonde frosting (verkrijgbaar in natuurwinkels)
Bereiden:
- Pak een grote kom en mix de volgende ingrediënten tot een gelijk geheel: amandelmeel, boekweitmeel, kokossuiker, gember, kaneel, kruidnagel, bakpoeder, zout en peper.
- Roer nu de volgende ingrediënten er doorheen: avocado olie, vanille, melasse stroop en het ei. Meng dit alles totdat er een massa ontstaat, mocht het deeg te nattig zijn kun je hier ¼ cup of ½ cup extra amandelmeel aan toevoegen. Doe dit door iedere keer een theelepeltje aan het beslag toe te voegen.
- Maak twee ballen van het deeg. Verpak ze vervolgens allebei in bakpapier, en zet ze een uur in de koelkast om te koelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Haal vast een bal uit de koelkast. Plaats deze op keukenpapier en leg hier nog een stuk keukenpapier bovenop. Gebruik een deegroller, en rol tot het ongeveer 2,5 cm dik is.
- Gebruik koekjes vormen voor jouw kerstkoekjes naar keuze. Plaats de koekjes stuk voor stuk op het bakpapier in de ovenschaal.
- Ga door met de andere bal en herhaal alle eerder gemaakte stappen.
- Besprenkel de koekjes indien gewenst met zeezout.
- Bak de kerstkoekjes 10 tot 12 minuten goudbruin.
- Laat de gingerbread koekjes nu nog 5 minuten afkoelen en wanneer ze volledig afgekoeld zijn, kun je deze versieren met frosting.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
12 december 2014
15 foods voor 2015
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
17 december 2015
Strakke benen en billen?
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
4 oktober 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –