Het is weer bijna tijd voor kerst en dat vraagt om heerlijke kerstkoekjes. Deze gingerbread koekjes zijn heerlijk en daarnaast zijn ze ook nog eens gezond! Je kunt ze dus zonder schuldgevoelens eten en daarnaast maak je de hele familie hier heel blij mee.
De gingerbread koekjes zijn: graanvrij, glutenvrij, suikervrij, en daarnaast zitten er kruiden in die ontstekingen tegengaan (gember en kaneel). De kerstkoekjes zijn heerlijk gekruid, zoet, knapperig en ze passen uiteraard perfect binnen het thema.
Ingrediënten:
- 2 cups amandelmeel
- ½ cup boekweitmeel
- ½ cup kokossuiker
- 2 theelepels gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- ½ theelepel (glutenvrij) bakpoeder
- 1 eetlepel gemalen gember
- ¼ theelepel zout
- snufje peper
- 2 eetlepels avocado olie
- 1 ½ theelepel vanille
- ⅓ cup melasse stroop (dit is een vervanging voor reguliere stroop)
- 1 ei
- grof zeezout (optie voor garnering)
- gezonde frosting (verkrijgbaar in natuurwinkels)
Bereiden:
- Pak een grote kom en mix de volgende ingrediënten tot een gelijk geheel: amandelmeel, boekweitmeel, kokossuiker, gember, kaneel, kruidnagel, bakpoeder, zout en peper.
- Roer nu de volgende ingrediënten er doorheen: avocado olie, vanille, melasse stroop en het ei. Meng dit alles totdat er een massa ontstaat, mocht het deeg te nattig zijn kun je hier ¼ cup of ½ cup extra amandelmeel aan toevoegen. Doe dit door iedere keer een theelepeltje aan het beslag toe te voegen.
- Maak twee ballen van het deeg. Verpak ze vervolgens allebei in bakpapier, en zet ze een uur in de koelkast om te koelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Haal vast een bal uit de koelkast. Plaats deze op keukenpapier en leg hier nog een stuk keukenpapier bovenop. Gebruik een deegroller, en rol tot het ongeveer 2,5 cm dik is.
- Gebruik koekjes vormen voor jouw kerstkoekjes naar keuze. Plaats de koekjes stuk voor stuk op het bakpapier in de ovenschaal.
- Ga door met de andere bal en herhaal alle eerder gemaakte stappen.
- Besprenkel de koekjes indien gewenst met zeezout.
- Bak de kerstkoekjes 10 tot 12 minuten goudbruin.
- Laat de gingerbread koekjes nu nog 5 minuten afkoelen en wanneer ze volledig afgekoeld zijn, kun je deze versieren met frosting.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 juni 2016
Rode linzensoep
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
12 januari 2020
Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
16 maart 2020
Gewicht verliezen? Let op deze verborgen dikmakers!
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
10 november 2015
Viv Health Event
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
25 juni 2015
Eivissa Food
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
25 januari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –