Je kent ze wel, de sundae ijsjes met allerlei kleurige toppings die je aanstaren op een warme zonnige dag. Hoe smakelijk ze er misschien ook uit mogen zien, schijn bedriegt. De ingrediëntenlijst verraadt al gauw dat je het eigenlijk geen ijs kunt noemen. Maar moet jij ondanks dat tóch veel moeite doen om hier nee tegen te zeggen? Dat begrijpen we! Geen zorgen! Met dit recept kun je zorgeloos genieten van jouw heerlijke sundae ice cream. Nice toch?!
Bananen (n)Ice Cream
(1 grote of 2 kleine porties)
- 2 bananen
- 2 el plantaardige melk (vb amandel)
Snijd de bananen in plakjes en stop ze (in een vershoudzakje) voor minstens 2 uur in de vriezer. Haal de bananen uit de vriezer en blend ze samen met de plantaardige melk tot een romige ijsmassa. Easy peasy dus!
Healthy Toppings
Romige chocolade topping
- 100 gr kokosolie (gesmolten)
- 4 el rauwe cacao poeder
- 1 el cacoanibs
Smelt de kokosolie en roer en de cacaopoeder en nibs doorheen. Nog romiger? Voeg een heel klein scheutje sojaroom toe.
Crunchy karamel topping
- 1 el notenpasta (of pindakaas)
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 el ahornsiroop
- fijngehakte pecannoten
Blend alle ingrediënten (behalve de noten) tot een romige saus. Schenk over je ijs en top af met wat gehakte nootjes.
Sticky toffee topping
- 7 dadels (ontpit)
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 tl himalaya- of zeezout
Laat de dadels minimaal 4 uur weken, en bewaar het water om later het mengsel eventueel te verdunnen. Voeg de dadels samen met de andere ingredienten in de blender en draai tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog 1 a 2 eetlepels van het weekwater toe als de saus wilt verdunnen.
Chunky Strawberry
- 100 gr aardbeien (diepgevroren)
- 1 el water
- 1/2 el kokossnippers
Blend de aardbeien met het water tot een saus, schenk over het ijs, en maak af met wat kokossnippers.
Je merkt het al, de topping mogelijkheden zijn eindeloos. Wees gerust creatief, en stel je eigen topping samen! En met welke topping dan ook, ga er zorgeloos van genieten!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 juni 2016
Rode linzensoep
12 september 2017
Recept: good for the brains food
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
2 juli 2016
3 x ei love you
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
30 april 2014
ONE event!
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
13 juli 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –