Je kent ze wel, de sundae ijsjes met allerlei kleurige toppings die je aanstaren op een warme zonnige dag. Hoe smakelijk ze er misschien ook uit mogen zien, schijn bedriegt. De ingrediëntenlijst verraadt al gauw dat je het eigenlijk geen ijs kunt noemen. Maar moet jij ondanks dat tóch veel moeite doen om hier nee tegen te zeggen? Dat begrijpen we! Geen zorgen! Met dit recept kun je zorgeloos genieten van jouw heerlijke sundae ice cream. Nice toch?!
Bananen (n)Ice Cream
(1 grote of 2 kleine porties)
- 2 bananen
- 2 el plantaardige melk (vb amandel)
Snijd de bananen in plakjes en stop ze (in een vershoudzakje) voor minstens 2 uur in de vriezer. Haal de bananen uit de vriezer en blend ze samen met de plantaardige melk tot een romige ijsmassa. Easy peasy dus!

Healthy Toppings
Romige chocolade topping
- 100 gr kokosolie (gesmolten)
- 4 el rauwe cacao poeder
- 1 el cacoanibs
Smelt de kokosolie en roer en de cacaopoeder en nibs doorheen. Nog romiger? Voeg een heel klein scheutje sojaroom toe.
Crunchy karamel topping
- 1 el notenpasta (of pindakaas)
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 el ahornsiroop
- fijngehakte pecannoten
Blend alle ingrediënten (behalve de noten) tot een romige saus. Schenk over je ijs en top af met wat gehakte nootjes.
Sticky toffee topping
- 7 dadels (ontpit)
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 tl himalaya- of zeezout
Laat de dadels minimaal 4 uur weken, en bewaar het water om later het mengsel eventueel te verdunnen. Voeg de dadels samen met de andere ingredienten in de blender en draai tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog 1 a 2 eetlepels van het weekwater toe als de saus wilt verdunnen.
Chunky Strawberry
- 100 gr aardbeien (diepgevroren)
- 1 el water
- 1/2 el kokossnippers
Blend de aardbeien met het water tot een saus, schenk over het ijs, en maak af met wat kokossnippers.
Je merkt het al, de topping mogelijkheden zijn eindeloos. Wees gerust creatief, en stel je eigen topping samen! En met welke topping dan ook, ga er zorgeloos van genieten!
Bron: mindbodygreen voor VivOnline
Gerelateerde berichten
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
21 oktober 2018
Meer bewegen? 10 tips!
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
23 februari 2016
Hongergevoel?
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
5 maart 2016
Ultiem geluk
31 juli 2014
A kiwi a day…
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
27 oktober 2018