Ook je lever mag weleens wat extra aandacht. Tenslotte is het een van de belangrijkste organen in je lichaam, hij speelt immers een belangrijke rol in onze stofwisseling en het ontgiften van ons lichaam.

Wij hebben tips voor je om je lever op een natuurlijke manier te reinigen!

Drink elke ochtend een glas warm water met limoen en/of citroen erin

Goed voor de stofwisseling en het ontgiften. Nog een extra leuke bijkomstigheid: het helpt bij het verbranden van vet en het is een goede bron van vitamine C.

Eet regelmatig knoflook

Oké, je gaat ervan uit je mond stinken, maar knoflook is ontzettend goed voor het reinigen van je lever en daarmee lichaam. Er zit veel selenium in, wat je lever beschermt.

Drink elke dag groene thee

Groene thee werkt ontgiftend en is ontzettend goed voor je lichaam. Neem wel de biologische variant zonder al te veel theïne erin. Drink zeker twee koppen per dag.

Eet regelmatig avocado’s

Avocado’s zitten boordevol goede vetten en beschermen je lever tegen beschadiging. Wanneer je het combineert met fruit (bijvoorbeeld in een smoothie) is de werking van een avocado optimaal. Maar ook als snack op bijvoorbeeld een rijstwafel is het erg lekker.

https://staging.vivonline.nl/reden-waarom-avocado-wassen/

Eet veel koriander

Koriander, wie kent het niet. Een kruid wat veel gebruikt wordt in het eten. Maar wist je ook dat koriander erg belangrijk is om te helpen om zware metalen uit je lichaam te verwijderen (denk aan kwik)? Een belangrijk kruid bij ontgifting dus.

 

Tekst: Renée Beers

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten