Wil jij dat buikje ook zo graag kwijt, maar lukt het niet? Pas dan op met voedingsmiddelen waar verborgen suikers inzitten. In dit artikel noemen we er tien.

Sauzen en salade dressings

Woksaus, ketchup, sojasaus, pastasauzen en dressings. Helaas bevatten ze allemaal verborgen suikers. De voor ons zo gezonde ketchup bestaat voor meer dan de helft uit suiker. Ook dressings zijn een grote boosdoener. Probeer de meeste van je sauzen gewoon zelf te maken op yoghurtbasis. Dit is een veel beter alternatief.

Honing

Honing lijkt een beter alternatief om in je thee te doen in plaats van suiker. Maar ook dit natuurlijke product bestaat helaas voor 80% uit koolhydraten.

Ontbijtkoek

Gezond he, zo’n plakje vezelrijke ontbijtkoek voor je ontbijt. Helaas bestaat een plakje ontbijtkoek al gauw uit zo’n zes suikerklontjes.

Sandwichspread

Helaas worden we nog steeds verleid door de reclames van sandwichspread, maar wist je dat dit het meest ongezonde is wat je op je brood kunt smeren? Het bestaat namelijk voor meer dan de helft uit toegevoegde suikers. Niet doen dus! Hier vertellen we wat je dan wel op je broodje kunt smeren.

Mueslirepen

Mueslirepen lijken zo gezond, maar bestaan helaas al gauw uit zo’n vijf suikerklontjes.

Koffiemelk

Koffiemelk is gezoete melk, ook in poedervorm. Bovendien bevat het ook ongezonde E-nummers. Leer eens je koffie zonder koffiemelk te drinken.

Yoghurtdrink

Optimel is een yoghurtdrink. Helaas bestaat het net als kwark uit veel suikers.

Crackers

Hoe vezelrijk zo’n cracker van LU ook lijkt, helaas zit het boordevol suiker. Probeer ook eens een speltcracker, heerlijk met hummus! Hier leggen we het verschil uit tussen volkoren brood en volkoren crackers.

Pitabroodjes

Ook pitabroodjes zijn, net als, witbrood rijk aan toegevoegde suikers.

Worst en vleeswaren

Je zou het niet denken, maar ook worst en vleeswaren bevatten veel suikers. Hiermee hebben we het over de paté, leverworst en de salami. Ook varkensvlees bevat vaak veel toegevoegde suikers.

Tekst: Renee Beers voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten